Χειροποίητα κριτσίνια με ελιά για το γραφείο!

Υλικά:

2 κ.σ ζάχαρη

3/4 .κ. ξηρή μαγιά
1 φλ. συν 1 κ.σ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλ. αλεύρι για ψωμί
1 1/2 κ.κ αλάτι
1/4 φλ. βούτυρο μαλακό
1 κ.σ. ελίες ψιλοκομμένες
επιπλέον βούτυρο λιωμένο σαν επικάλυψη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 o C.
Διαλύουμε την ζάχαρη και την μαγιά μέσα στο νερό κι αφήνουμε μέχρι να αφρίσει.
Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι σε μεγάλο μπολ.
Στο μίξερ με το εργαλείο του φτερού, ανακατεύουμε το αλέυρι με το βούτυρο.
Μόλις ανακατευτεί καλά το μείγμα, βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και αφήνουμε να δουλέψει στην μεσαία ταχύτ6ητα για 10 λεπτά περίπου.
Σκεπάζουμε την ζύμη με μια νωπή πετσέτα, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 με 1 1/2 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια, περίπου 50 γραμμαρίων, και με το χέρι ανοίγουμε έτσι ώστε να φτιάξουμε κριτσίνια 15 περίπου εκατοστών, ανακατεύοντας και την ελιά ενδιάμεσα.
Αφήνουμε τα κριτσίνια πάνω σε ταψί με λαδόκολλα σκεπασμένα με νωτισμένη πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος ξανά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 12 λεπτά περίπου.
Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων