Ήλιος, θάλασσα και ξεγνοιασιά στο Τολό.Γνωρίστε το κραταιό τουριστικό θέρετρο της Αργολίδας

Μπορεί να το επισκιάζει το γειτονικό, μαγευτικό και φημισμένο Νάυπλιο, ωστόσο το Τολό αποτελεί δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό καθώς συνδυάζει τα απαραίτητα συστατικά της θερινής χαλάρωσης: μεγάλη και ωραία παραλία, υποδομές που παρατείνουν την παρουσία των λουόμενων (καφέ, ταβέρνες, beach bar), όμορφο τοπίο και κοντινή απόσταση τόσο από
άλλους προορισμούς της Αργολίδας όσο και από την Αθήνα.
Το παραθαλάσσιο χωριό είναι περισσότερο γνωστό για την τουριστική άνθιση που γνώρισε τις τελευταίες δεκαετίες, προσελκύοντας πλήθος τουριστών που απολάμβαναν την τοποθεσία του, την ευχάριστη θάλασσά του, τη φιλοξενία των κατοίκων του, και τη χαλαρωτική θέα των μικρών νησιών που «ζωγραφίζουν» τον ορίζοντά του.
Η ιστορία του ωστόσο είναι μεγάλη, καθώς οι πρώτες αναφορές για τον κόλπο του Τολού εντοπίζονται στον Όμηρο και πιστεύεται πως η σημερινή πόλη οικοδομήθηκε κοντά στα ερείπια της αρχαίας Ασίνης. Στην περιοχή σώζονται μάλιστα μερικά τμήματα του τείχους της αρχαίας ακρόπολης. Περνώντας τον έλεγχο Φράγκων, Ενετών και Οθωμανών, τελικά στο λιμάνι του Τολού θεμελιώνεται με βασιλικό διάταγμα το 1834 πόλη με το όνομα Μινώα και το 1916 δημιουργείται η κοινότητα Τολού. Το μικρό γραφικό ψαροχώρι μετατρέπεται σταδιακά σε τουριστικό προορισμό που φιλοξενεί επισκέπτες από πολλά μέρη του κόσμου.
Η παραλία του Τολού εκτείνεται σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου, από την οργανωμένη παραλία «Ψιλή Άμμος» μέχρι το μικρό γραφικό λιμάνι του χωριού. Παρά το μέγεθός της, η παραλία του πολλές φορές γεμίζει από κόσμο αφού πολλοί επιλέγουν το Τολό για να κάνουν τις βουτιές τους ή να επιδοθούν στα αγαπημένα τους θαλάσσια σπορ. Ενδείκνυται επίσης για οικογένειες με παιδιά, καθώς η παραλία είναι πολύ φιλική προς τους μικρούς λουόμενους, τόσο με τη φιλόξενη αμμουδιά της όσο και με τα ήπια, ρηχά και καθαρά νερά της.
Διατηρώντας την ιστορία του ως ψαροχώρι, το Τολό φημίζεται και για τα φρέσκα ψάρια του και όσοι ξέρουν πού να τα αναζητήσουν, δεν παραλείπουν να τα γευτούν.
Η πρόσβαση στο Τολό είναι πολύ εύκολη μέσω Ναυπλίου, από το οποίο απέχει περίπου 11 χιλιόμετρα.
ΤΟΛΟ ΤΟΛΟ ΤΟΛΟ ΤΟΛΟ ΤΟΛΟ ΤΟΛΟ ΤΟΛΟ ΤΟΛΟ ΤΟΛΟhttp://www.newsbeast.gr