Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΛΗΣΤΩΝ «Ξέφραγο αμπέλι» τα δημόσια νοσοκομεία παρά τα εκατομμύρια για φύλαξη

Εκατομμύρια ευρώ δαπανούν κάθε χρόνο τα δημόσια νοσοκομεία για τη φύλαξή τους, αλλά την ίδια ώρα ασθενείς και εργαζόμενοι αποδεικνύονται «απροστάτευτοι» απέναντι σε μπαράζ κλοπών που το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας.
Ενδεικτικό είναι ότι οι συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης κυμαίνονται από 500.000 - 800.000 ευρώ ετησίως ανάλογα με τη δυναμικότητα των
νοσοκομείων. Ποσά που στην περίπτωση του αντκαρκινικού νοσοκομείου Αγ. Σάββας δεν επέτρεψαν την ουσιαστική φύλαξή του αφού από το νοσοκομείο «φτερά» έκανε ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Αλλά και στο νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε ότι ιατρικός εξοπλισμός έκανε χθες... φτερά.
Το πρωί της Δευτέρας οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Αγίου Σάββα, διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν εισβάλει στην γαστρεντερολογική και την πνευμονολογική κλινική. Οι δύο κλινικές βρίσκονται στον δεύτερο όροφο του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου. Οι διαρρήκτες αφαίρεσαν εξαρτήματα για κολονοσκοπήσεις-γαστροσκοπήσεις αλλά και βρογχοσκόπια. Ενώ έχει δοθεί εντολή και για ΕΔΕ.
«Δεν ήταν τυχαία αυτή η κλοπή. Όποιοι την έκαναν γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα», δήλωσε λίγη ώρα μετά το συμβάν ο διευθυντής της γαστρεντερολογικής κλινικής Δημήτρης Ξυνόπουλος. Για ύποπτο περιστατικό μιλούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επισημαίνοντας το γεγονός ότι το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει μια και μόνη είσοδο που φυλάσσεται πάντα. «Πώς κατάφεραν οι άγνωστοι να βγουν με τον εξοπλισμό αυτό και να μη γίνουν αντιληπτοί;», ρωτάνε χαρακτηριστικά.
Αφαιρούν χρήματα και κινητά
Εκτός από τα μηχανήματα λόγω της ανυπαρξίας ουσιαστικής φύλαξης των νοσοκομείων, κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμενοι. Μόνο τους πρώτους μήνες του έτους έχουν καταγραφεί δεκάδες υποθέσεις κλοπών σε βάρος ασθενών. Μόλις πριν από λίγες ημέρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, δύο γυναίκες ηλικίας 39 και 36 ετών, κατηγορούμενες για συνολικά τέσσερις υποθέσεις κλοπών σε δωμάτια του νοσοκομείου της περιοχής. Αφαίρεσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.
Στην Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το οποίο επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για την ανεπάρκεια φύλαξης του νοσοκομείου και για τις κλοπές που γίνονται.
Θύμα κλοπής μέσα στο Νοσοκομείο έπεσε και μια γυναίκα από την Κίσαμο που επρόκειτο να χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο Χανίων! Άγνωστος μπήκε στο θάλαμο που διανυκτέρευε η γυναίκα στην Α΄ Χειρουργική κλινική και πήρε από το ντουλάπι της μια τσάντα με το πορτοφόλι της με 250 ευρώ και πολύτιμα έγγραφα.
Πουλούσαν πετρέλαιο οι υπάλληλοι
«Ριφιφί» αυτή τη φορά σε βάρος εργαζομένων καταγράφηκε και στο νοσοκομείο Ρόδου ενώ η «λεία» των κλοπών σε ορισμένες περιπτώσεις δεν περιορίζεται σε χρήματα αλλά και σε διάφορα είδη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου υπάλληλοι του νοσοκομείου που εργάζονταν στο τομέα της θέρμανσης, παρακρατούσαν για προσωπικό τους όφελος μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, που προορίζονταν για τις ανάγκες του νοσοκομείου, προκειμένου να τις πουλήσουν, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.
Περιστατικό κλοπής στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών κατήγγειλε πρόσφατα και το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Σύμφωνα με τους εργαζομένους τελευταίο περιστατικό: Ναρκομανής μπήκε στον χώρο των χειρουργείων και έκλεψε χρήματα και κάρτες από τους χώρους των αποδυτηρίων του Προσωπικού, την στιγμή που το Προσωπικό εργαζόταν στις χειρουργικές αίθουσες.
Σε άλλη περίπτωση, από το τμήμα τροφοδοσίας του νοσοκομείου Καλαμάτας φαίνεται ότι αφαιρούσαν συστηματικά πράγματα η υπεύθυνη τροφοδοσίας του τμήματος και ο βοηθός της. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, μετά από πληροφορίες που υπήρχαν, η υποδιεύθυνση ασφαλείας συνέλαβε τα δύο αυτά άτομα. Μάλιστα, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, σε αυτό της υπεύθυνης βρέθηκαν πράγματα και υγειονομικό υλικό που είχε αφαιρεθεί από το Τμήμα Τροφοδοσίας του ιδρύματος.
Αδειάζει το ΕΣΥ από εργαζομένους
Την τελευταία επταετία αποχώρησαν συνολικά 25.000 εργαζόμενοι και έχουν προσληφθεί 700, καθώς και 2.000 υπάλληλοι με κοινοτικά προγράμματα stage και 500 επικουρικό προσωπικό
Η ασφάλεια των νοσοκομείων και η ποιότητα της φύλαξης σχετίζεται με τον αριθμό του προσωπικού. Τα νοσοκομεία όμως «στενάζουν» από τις ελλείψεις προσωπικού.
Είναι ενδεικτικό ότι κενές παραμένουν περισσότερες από μία στις τρεις οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ. Μάλιστα την τελευταία 7ετία αποχώρησαν συνολικά 25.000 εργαζόμενοι και έχουν προσληφθεί 700 καθώς και 2.000 υπάλληλοι με κοινοτικά προγράμματα stage και 500 επικουρικό προσωπικό. Από αυτούς, υπάλληλοι Νοσηλευτικής Υπηρεσίας είναι μόλις οι 1.200.
Την ίδια ώρα, το λιγοστό προσωπικό που παραμένει στα νοσοκομεία είναι κουρασμένο και με σημαντικά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τουλάχιστον 200.000 ημέρες κατ’ έτος είναι οι εγκεκριμένες αναρρωτικές άδειες και 4.500 εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν διαπιστωμένα προβλήματα υγείας. Ο μέσος όρος υπηρεσίας δε του Νοσηλευτικού Προσωπικού είναι 25 έτη.
Από έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ προκύπτει ότι από τις 44.819 οργανικές θέσεις των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων υπηρετούν 29.004 καθώς και 1.200 υπάλληλοι Επικουρικοί και Προγράμματα STAGE. Εξαιτίας των ελλείψεων, αναφέρει η Ομοσπονδία, οφείλονται δεκάδες ρεπό και κανονικές άδειες από το έτος 2013!
Έτσι, αντιστοιχεί μόλις ένας νοσηλευτής για 40 ασθενείς στη βάρδια σε κάθε κλινική χωρίς μάλιστα να διαθέτει τα απαραίτητα μέσα. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, «δεν υπάρχουν γάντια, σαπούνια, απολυμαντικά υγρά» καθώς και μεγάλη έλλειψη Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού με αποτέλεσμα να μη γίνεται επαρκής καθαριότητα στα κομοδίνα, τα κρεβάτια των ασθενών. «Είναι οι λόγοι που θερίζουν οι νοσοκομειακές λοιμώξεις», σημειώνει η Ομοσπονδία.
Η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί ότι θα «κλείσουν» νοσοκομεία καθώς 4.500 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό διαθέτει πιστοποιητικό αναπηρίας και μπορεί να λάβει σύνταξη αναπηρίας. Επιπλέον 7.000 υπάλληλοι Νοσηλευτικής Υπηρεσίας έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.
Συνολικά, τα νοσοκομεία οφείλουν 800.000 ρεπό και άδειες (κανονικές, ειδικές περασμένων ετών κ.ά.) στο σύνολο των υπαλλήλων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. http://www.imerisia.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τη Μέρκελ με τη βοήθεια της Δανίας, σύμφωνα με έκθεση

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας βοήθησαν τις ΗΠΑ να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (FE) της Δανίας συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Danmark

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Νέες αντικειμενικές αξίες Ανατροπές στην κτηματαγορά και τους φόρους ακινήτων

«Φωτιά» στον χάρτη της κτηματαγοράς αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%. Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ,

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Εργασιακά: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων με φόντο το νέο νομοσχέδιο

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Ιούνη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, αλλαγές που όπως είπε θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Ακινητα Χάος στις μεταβιβάσεις ακινήτων από τους δασικούς χάρτες

Πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις έχει λάβει η ανάρτηση των δασικών χαρτών για το φρένο που θέτει στις μεταβιβάσεις ακινήτων, με αιχμή τα δυσεπίλυτα ζητήματα που αφορούν κυρίως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τις εκχερσωμένες εκτάσεις και στους δασωμένους αγρούς. Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας πολιτών,

Ανάδρομος Ερμής σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα – Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ Θα βρεθείτε στο μέσω καταιγισμού πληροφοριών σχετικών με μυστικά αλλά και υπόγειες συμπεριφορές ατόμων που, ως ώρας, θεωρούσατε φιλικά προσκείμενα σε εσάς. Μην επιτρέψετε σε κανένα με την συμπεριφορά του να αναμοχλεύσει δικά σας εσωτερικά τραύματα του παρελθόντος, αντιθέτως κινηθείτε αναλόγως και προστατέψτε τον εαυτό σας.

BBC: «Η αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας»

«Η αλλαγή των συνόρων σημαίνει το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας» στα Βαλκάνια, λέει ο Βαλεντίν Ινζκο, Υπατος Εκπρόσωπος για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το καθήκον του οποίου είναι η διατήρηση της ειρήνης βάσει της Συμφωνίας του Ντέιτον. «Μυστήρια σχέδια» «Πρόκειται για τη συμφωνία που καθόρισε τη λήξη του πολέμου το 1995,