Ρύζι με θαλασσινά.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 2 άτομα

  • 1 φλιτζ. αναποφλοίωτο ρύζι
  • 500 γραμμ. διάφορα φρέσκα, σχετικά χοντροκομμένα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακό κ.λπ.)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 φλιτζ. σπιτική μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό (μην ανησυχείτε πόσο, γιατί θα το σουρώσετε).
  2. Σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει καλά. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα θαλασσινά. Ρίξτε αλάτι και πολύ πιπέρι. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 φλιτζ. μαγιονέζα, τον μαϊντανό και τη μισή ποσότητα ρυζιού και θαλασσινών.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε την υπόλοιπη μαγιονέζα, ρύζι και θαλασσινά μαζί με τον άνηθο και την κέτσαπ.
  5. Λαδώστε ελάχιστα μια αντικολλητική στρογγυλή φόρμα και απλώστε πιέζοντας μέσα τα δύο μείγματα, εναλλάξ σε τέσσερις στρώσεις.
  6.  Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο και, αφού το ρύζι δέσει καλά, ξεφορμάρετέ το σε πιατέλα.http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων