ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Σκουρα τα βρήκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος του νομοσχεδίου για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής, Βασίλης Βασιλειάδης, όταν άκουγε τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), Γιώργο Λεχουρίτη, να του λέει ότι η... κυβέρνηση ψεύδεται αναφορικά με την κατάργηση της δυσβάσταχτης Ρήτρας Αναπροσαρμογής και πως 20 golden boys αισχροκερδούν εις βάρος του ελληνικού λαού.

«Να σταματήσουν τα ψέματα» υπογράμμισε σε υψηλούς τόνους ο Γ. Λεχουρίτης. «20 golden boys βρήκαν την ευκαιρία να αισχροκερδήσουν εις βάρος του ελληνικού λαού» τόνισε.

«Μας λέει (σ.σ. ο κ. Βασιλειάδης) ότι από 1η Αυγούστου θα ανασταλεί η ρήτρα αναπροσαρμογής. Τίποτα δεν θα ανασταλεί» συνέχισε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ. «Θα δημιουργήσετε ένα χάος, και στους καταναλωτές και στις εταιρείες, με αποτέλεσμα να πείτε στην πορεία: ‘Ξέρετε κάτι, δεν υπάρχουν υπερκέρδη γιατί οι εταιρείες χάσανε’. Εάν κάθε μήνα ο καταναλωτής αλλάζει πάροχο, δεν θα μπορεί κανένας να του κόβει το ρεύμα. Τα χρέη θα φτάσουνε εκεί που θα φτάσουνε και μετά εσείς θα λέτε ‘Σώσαμε τους πολίτες’» ανέφερε με νόημα.

«Ποιους θα σώσετε; Απλά θα ενσωματώσετε τη ρήτρα αναπροσαρμογής μέσα στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε ως κοινωνία να ασκήσουμε συλλογικές αγωγές εις βάρος της αισχροκέρδειας. Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία κρύβετε» συμπλήρωσε με ένταση.

«Και να σας πω γιατί την κρύβετε και γιατί λέτε ψέματα; Διότι τα ίδια λέγατε και τον Νοέμβρη του 2021. Ότι η επιβάρυνση θα είναι 1-2 ευρώ το μήνα και πήγαμε στα χιλιάδες ευρώ το μήνα» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ έθεσε δε προς τον εισηγητή της ΝΔ ένα συγκεκριμένο ερώτημα. «Πλήρωνα 600 ευρώ σε έναν πάροχο. Τα 400 ήταν ρήτρα αναπροσαρμογής και τα 200 ρεύμα. Τώρα τι θα πληρώσω; Ούτε εσείς δεν ξέρετε τι να μου απαντήσετε. Γιατί φέρατε μια τροπολογία, η οποία είναι στον αέρα και θα σας διαψεύσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο Βασίλης Βασιλειάδης δεν απάντησε το παραμικρό όλη αυτή την ώρα, μέχρι που υποχρεώθηκε ν’ απαντήσει μετά από πιέσεις του Γιώργου Παπαδάκη και του Αντώνη Δελατόλα ότι η μείωση που θα δουν οι καταναλωτές θα είναι «κοντά στο 50-55% κάτω από τον λογαριασμό που είχαν πριν», αν και πάλι δεν έπεισε κανέναν ότι γνωρίζει πραγματικά τι θα γίνει με τους λογαριασμούς ρεύματος και μην αναλαμβάνοντας καμία δέσμευση ότι δεν θα αυξηθεί υπερβολικά η τιμή της κιλοβατώρας.

fonaklas.blogspot.com/2022/06/blog-post_734.html#more