Φοιτητές: Πηγαίνουν στην Κρήτη για σπουδές αλλά δε βρίσκουν σπίτι να μείνουν

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Ρέθυμνο, την κατεξοχήν φοιτητούπολη της Κρήτης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), δικηγόρος, κ. Κώστας Αράπογλου, αναφέρει πως δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά φοιτητικών κατοικιών, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οπως αναφέρει το cretalive, οι ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων έχουν στραφεί στη βραχυχρόνια μίσθωση με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μην μπορούν να βρουν εύκολα έναν χώρο που θα στεγάσει τη ζωή τους για τα επόμενα τέσσερα τουλάχιστον χρόνια.

Οι τιμές είναι ανεβασμένες κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Το πρόβλημα έλλειψης φοιτητικής στέγης είναι πιο έντονο στο Ρέθυμνο από ό,τι στο Ηράκλειο, καθώς η πόλη είναι μικρότερη, οι φοιτητές περισσότεροι και λιγότερος ο αριθμός διαθέσιμων ακινήτων.

Ακολουθεί το Ηράκλειο, όπου έχουν Τμήματα το Πανεπιστήμιο και το ΕΛΜΕΠΑ και τέλος τα Χανιά, που δέχονται λιγότερους φοιτητές.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ανατολικής Κρήτης, κ. Άρτεμις Μαυράκη, αναφέρει πως αυτή τη στιγμή, στο κέντρο του Ηρακλείου τα διαθέσιμα ακίνητα είναι ελάχιστα.

Εκτός κέντρου, οι τιμές για ένα φοιτητικό σπίτι αναλόγως την κατάστασή του και την περιοχή, όπου βρίσκεται, κυμαίνονται από 280 ως 350 ευρώ.

Στο κέντρο, περιοχή που προτιμούν οι φοιτητές, που θέλουν να απολαύσουν τη νυχτερινή ζωή της πόλης και να έχουν πρόσβαση στη συγκοινωνία για τις Σχολές τους, δεν υπάρχουν πολλά σπίτια ενώ οι τιμές είναι υψηλότερες. Μπορεί να βρει κανείς φοιτητικό διαμέρισμα από 380 ως 450 ευρώ, πρόκειται για σπίτια 30 ως 40 τμ.