Έκθετος ο Ανα(ν)στασιάδης; Γνώριζε από το 2013 το «λουκέτο» στις Κυπριακές Αερογραμμές;

Η Λευκωσία γνώριζε από τον Νοέμβριο του 2013 για την αρνητική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Κυπριακές Αερογραμμές. Σήμερα, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέμα των ΚΑ, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αποκαλύπτει ότι ο Πρόεδρος, Αναστασιάδης, αλλά και πέντε υπουργοί, που τον συνόδευαν στη συνάντηση με το Κολέγιο των Επιτρόπων στις 27 Νοεμβρίου 2013 έλαβαν γνώση των προθέσεων της Κομισιόν να κρίνει ως παράνομες τις κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν στις Κ.Α. και να ζητήσει ανάκτησή τους, κάτι που θα οδηγούσε στο κλείσιμο του κρατικού αερομεταφορέα της Κύπρου.
Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι η κυπριακή κυβέρνηση είχε ενημερωθεί αρμοδίως από τον τότε Επίτροπο Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.
Επίσης, κατ΄ ιδίαν ενημέρωση είχε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, πριν από περίπου δύο μήνες, στις 6 Νοεμβρίου 2014, από τη νέα Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μάγκρεϊτε Βεστέιγιερ, η οποία υπογράφει και την απόφαση που λήφθηκε χθες, ως πολιτική προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού.
Εξάλλου, και η τρόικα είχε «ανάψει κόκκινο» για το ενδεχόμενο ενίσχυσης των Κυπριακών Αερογραμμών, θεωρώντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος που βρίσκεται εντός μνημονιακού προγράμματος, δεν πρέπει να παραχωρήσει ούτε σεντ προς έναν «προβληματικό» αερομεταφορέα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ http://olympia.gr