Σε πανικό ο Σόϊμπλε. «Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζουν».

Μόνο ο Σόϊμπλε, η Μέρκελ και οι ελεγχόμενοι από αυτούς παριστάνουν το λιοντάρι απέναντι στην Ελλάδα και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Όλοι οι άλλοι είναι επιφυλακτικοί. Προφανώς βλέπουν κάποιο πρόβλημα με τον εθνικισμό του Δ΄ Ράιχ.
«Οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται», επανέλαβε ο
γερμανός υπoυργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε εκδήλωση εκπροσώπων του ασφαλιστικού κλάδου στο Βερολίνο, αναφερόμενος στην Ελλάδα και στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πρόσθεσε δε ότι «δεν δεχόμαστε εκβιαστικές πιέσεις», αλλά όλα αυτά που επαναλαμβάνει τελευταία, μάλλον δείχνουν πανικό της γερμανικής κυβέρνησης, παρά δείχνουν κάποια ισχύ από εκείνη που εξέπεμπε παλαιότερα. Πρώτη φορά ο άλλοτε σιωπηλός Σόϊμπλε εμφανίζεται τόσο ανοιχτά να απειλεί την Αθήνα και να κινδυνολογεί.
Είναι φανερό ότι η διεθνής οικονομική ελίτ, με την τελευταία κίνηση Ντράγκι, ουσιαστικά έστειλε μήνυμα στο Βερολίνο, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί νεογερμανικό εθνικισμό και μεγαλοϊδεατισμό, εφόσον αυτός έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της διεθνούς ελίτ. Η διεθνής οικονομική ελίτ, έχει αναθέσει στο Βερολίνο το ρόλο του χωροφύλακα της ΕΕ, αλλά μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της και όχι για την ανάπτυξη του γερμανικού εθνικισμού. Η γερμανική εμμονή στη λιτότητα που προκάλεσε αποπληθωρισμό, βλάπτει ευθέως τα συμφέροντα της διεθνούς οικονομικής ελίτ.
Η κυβέρνηση του Βερολίνου πήρε το μήνυμα και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ακόμα ως παράδειγμα της γερμανικής ηγεμονίας. Να δούμε όμως τι άποψη έχει επ’ αυτού και η διεθνής οικονομικής ελίτ. Εκεί θα παιχτεί η επιτυχία ή η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. http://hassapis-peter.blogspot.gr