Κύριε Χατζηνικολάου, σώστε την τιμή των Ελλήνων.

Έχετε την ευκαιρία, την Δευτέρα 19-1-2015 στην εκπομπή σας, να αντιμετωπίστε όπως
πρέπει τον άνθρωπο, στον οποίο οφείλονται χιλιάδες αυτοκτονίες, εκατομμύρια άνεργοι, η φτωχοποίηση και η ταπείνωση των Ελλήνων. Δεκάδες ντοκουμέντα και ομολογίες αποκαλύπτουν ότι ο Παπανδρέου γνώριζε, το ΔΝΤ δεν ήταν μονόδρομος και σκόπιμα καθυστέρησε τη λήψη μέτρων προκειμένου να οδηγήσει, μόνος του, την Ελλάδα στον όλεθρο. Παραθέτουμε μερικά και είναι πολλά περισσότερα στη διάθεσή σας.
1. Ο Παπανδρέου γνώριζε τα πάντα για την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας μας.
α. ΠΕΤΕΡ ΣΤΑΙΝΜΠΡΟΥΚ : Στο τελευταίο του βιβλίο γράφει ότι, είχε ενημερώσει τον Ιανουάριο του 2009 τον Παπανδρέου για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος και πως ο Παπανδρέου του είπε πως δεν ξέρει αν πλέον θέλει να γίνει πρωθυπουργός.
β. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: “ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος ήδη από την προεκλογική περίοδο για την δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας και ότι το έλλειμμα θα ήταν διψήφιο.”
γ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: “Είπαμε ότι υπάρχουν λεφτά, ενώ γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχαν.”
δ. ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ : “Είχα πει στον Γ Παπανδρέου, τον Ιούλιο του 2009 ότι το έλλειμμα, ήδη, είναι διψήφιο με δυναμική ανόδου, και δεν ξέρουμε το χρέος. Άρα του είπα, επί λέξη, όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα κληθούμε να κυβερνήσουμε υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άρα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε και τις στρατηγικές μας και τις πολιτικές μας. Να μην υιοθετούμε αιτήματα, να μην υιοθετούμε εύκολες λύσεις.”
ε. ΧΟΑΚΙΜ ΑΛΜΟΥΝΙΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009: “Τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ.Παπανδρέου είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα δεδομένα της Ελληνικής οικονομίας.”
στ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: “Δεν είναι αλήθεια ότι ο Παπανδρέου δεν ήξερε για το έλλειμμα. Του το είχα πει κι εγώ στα τέλη Αυγούστου του 2009, πριν από τις εκλογές. Είχα πει τότε ότι θα ξεπεράσει το 10% και οι επιτελείς του με ρώτησαν: «Μόνο;» αλλά δεν έκαναν τίποτα», δηλώνει χαρακτηριστικά.”
2. Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος
α. TΣΙΠΡΑΣ: Η Ελλάδα είχε δυνατότητες διαπραγμάτευσης. Δεν το έκανε ποτέ όμως, γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προσχεδιασμένο έγκλημα.
β. KOΥBEΛΗΣ: Εγώ έχω την πολιτική βεβαιότητα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μπορούσε να αποφύγει την προσφυγή στο ΔΝΤ. Την προσφυγή στο ΔΝΤ την έκανε όχι γιατί αναγκάστηκε αλλά γιατί την επέλεξε. Ήταν δυνατή η αποφυγή της «τρόϊκας» και του Δ.Ν.Τ.
γ. ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Η χώρα θα είχε αποφύγει την τρόικα εάν ο Παπανδρέου είχε αντιληφθεί την κατάσταση»
δ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο και μας πήγαν με το ζόρι στο ΔΝΤ.
ε. ΤΣΟΒΟΛΑΣ: Ηταν λάθος η ένταξή μας στο μηχανισμό του ΔΝΤ, μπορούσαμε και χωρίς το ΔΝΤ να εξοφλήσουμε το χρέος μας.
στ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποφύγει το πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο.
ζ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Αν είχαν ληφθεί εγκαίρως μέτρα θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο.
η. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η κυβέρνηση του Παπανδρέου έστειλε την Ελλάδα στην κόλαση.
θ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Ο Παπαδρέου έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ’ αγκάθια, η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή.
ι. ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ο Παπανδρέου άνοιξε την κερκόπορτα παραδίδοντας στους ξένους την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφικη μας ακεραιότητα.
κ. ΝΤΙΡΚ ΜΙΛΕΡ: Ο Παπανδρέου ήταν η εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ και αποστολή του ήταν με κάθε τρόπο να επιφέρει τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη.
λ. ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΠΕΠΕΛΑΣΗΣ: Μπορούσαμε να αποφύγουμε το Μνημόνιο.
3. Παρέλαβε τα σπρέντς στις 135 μονάδες και χωρίς κανένα πρόβλημα δανεισμού, παρά τις δηλώσεις περί διεφθαρμένων και τιτανικού.
α. Από 13 έως τις 20/10/2009 δανειστήκαμε με ομόλογα-έντοκα 3,1 δις και με επιτόκια από 0,35 % – 0.91% !!!.
β. Τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2009 δεν δανειστήκαμε τίποτα. (Δεν χρειαζόταν το κράτος ρευστό, τα έσοδα κάλυπταν τα έξοδα).
γ. Από 12/1/2010 έως 20-1-2010 δανειστήκαμε 4,941 εκατομμύρια συνολικά, με επιτόκια από 1,38 % έως 2,20 %.
δ. Γενικά Από τις 12/1/2010 έως και 13/4/2010 , με άλλα ομόλογα και έντοκα συνολικά από τις αγορές ζητήσαμε 16,4 δις και αυτές μας προσέφεραν 55,28 δις !!!
4. Καθυστερούσε αδικαιολόγητα την λήψη μέτρων παρά τις ικεσίες όλων.
α. ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: “Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο…«.. Ήμουν μεταξύ εκείνων που ζητούσαν σκληρά μέτρα αμέσως μετά από τις εκλογές του 2009. Δυστυχώς, ήταν άλλες οι προτεραιότητες εκείνη την περίοδο.”
β. ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: “ειχα εισηγηθει στο υπουργικο συμβουλιο τον οκτωβριο του 2009 σκληρα μετρα απο τοτε, αλλά δεν εισακούσθηκα.”
γ. ΤΟ ΕΘΝΟΣ 25-11-09 : ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ
δ. ΤΑ ΝΕΑ 25-11-09: ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ, SΟS ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
ε. REAL NEWS 22-11-09 : 48 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΕΝΕΣ. ΨΑΧΝΟΥΝ 61 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ. ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΣΙΑ Ο ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΕΣ ΟΙ 7 ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ.
στ. ΕΘΝΟΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009: ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 2.000 ΕΥΡΩ
ζ. ΕΘΝΟΣ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009: ΓΑΠ, ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
5. Συνομιλούσε κρυφά με τον Στρος-Καν
α. Στρος – Καν: «Όταν λέω, υπερβάλλοντας, ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ(στην Ελλάδα) κλείσαμε το θέμα σε δεκαπέντε ημέρες, το κλείσαμε σε δεκαπέντε ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στον λαό. Αλλά από την αρχή (ο Παπανδρέου) με είχε πάρει πολύ νωρίς τηλέφωνο. Με είχε πάρει από τον μήνα Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2009, λέγοντάς μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Και είναι αλήθεια ότι είχε συνειδητοποιήσει πως είχε ανάγκη από βοήθεια».
Λάμπης.  http://olympia.gr