Παγκόσμιο σάλπισμα αλληλεγγύης: Κάτω τα χέρια από τους ηρωϊκούς ΄Ελληνες!

Το απίθανο επίθετο για τους ΄Ελληνες, προφανώς ψαγμένο σε παμπάλαιο λεξικό, διέσωσε το κείμενο από το πλήκτρο delete του υπολογιστή και οδήγησε –με την ώθηση και της περιέργειας- στην ανάγνωση και στη μετάφραση – για τον εμπλουτισμό της προεκλογικής ανθολογίας και με μια εξωγενή (όχι εξωγήϊνη) συνεισφορά.
Πρόκειται για ανακοίνωση Τύπου, στά αγγλικά, της «Επιτροπής Για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου»…( C.A.D.T.M.), φέρει την φωτογραφία του γνωστού… φιλέλληνα, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ και από κάτω γράφει τα εξής:
(Μετάφραση Μ.Σ.)
«Ακόμη και πριν τη διάλυση της ελληνικής Βουλής και την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, διεθνείς και ευρωπαϊκές δυνάμεις εξαπέλυσαν εκστρατεία με ψέματα και απειλές για να τρομοκρατήσουν το εκλογικό σώμα για να μή ψηφίσει Σύριζα στις 25 Ιανουαρίου. Με συνοδεία από τα συστημικά μήντια, οι «ηγέτες», Γιούνκερ, Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντζι και Σώυμπλε, ετοιμάζουν μια ακόμη βάναυση επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, μιας χώρας την οποία έχουν ήδη μετατρέψει σε ένα κοινωνικό ερείπιο με τις απάνθρωπες και βάρβαρες πολιτικές λιτότητας που έχουν επιβάλει.
Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι αποφασιστικό στον κοινωνικό πόλεμο εναντίον της μεγάλης πλειοψηφίας του ευρωπαϊκού λαού.
Η C.A.D.T.M δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις αυτών που χρησιμοποίησαν την Ελλάδα ως δοκιμαστήριο για τις πιο εξτρεμιστικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους ΄Ελληνες ως πειραματόζωα για κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές θεραπείες-σοκ. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια κλιμάκωση της εκστρατίας τους. Δεν μπορούν να επιτρέψουν στον Σύριζα να κερδίσει τη νίκη και να γίνει πρότυπο προς μίμηση σε όλη την Ευρώπη! Δεν θα ορρωδήσουν προ ουδενός φραγμού, επειδή ξαίρουν καλά πως οι ελληνικές εκλογές θα είναι αποφασιστικές στον κοινωνικό πόλεμο που ασκούν σε βάρος του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
. . . . .
Η C.A.D.T.M, που πάντε υπήρξε στο πλευρό του ελληνικού λαού στο αγώνα του κατά της λιτότητας και των βάναυσων παραβιάσεων των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του, καλεί και πάλι τα ευρωπαϊκά και ανά τον κόσμο κοινωνικά κινήματα και ριζοσπαστικά κόμματα να στηρίξουν αποφασιστικά την αντίσταση και τον αγώνα του ελληνικού λαού.
Το αθέμιτο, παράνομο και απεχθές χρέος με το οποίο φορτώθηκε ο ελληνικός λαός δεν είναι δικό του χρέος. Η C.A.D.T.M. φρονεί η συγκρότηση μιας διεθνούς λαϊκής επιτροπής ελέγχου του χρέους της Ελλάδος, προκειμένου να επισημάνει τα αθέμιτα, παράνομα και/ή απεχθή ποσοστά του που δεν πρέπει να πληρωθούν, θα δημιουργήσει ένα προηγούμενο και θα τροφοδοτήσει μια συζήτηση διαγραφής σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Το να υποστηρίξουμε τον ελληνικό λαό και την ελληνική αριστερά, στον αγώνα να ελευθερώσουν τη χώρα τους από τις αρπάγες των κερδοσκόπων και από την δικτατορία των αγορών, είναι τώρα το καθήκον, όχι μόνο των ακτιβιστών, αλλά κάθε Ευρωπαίου πολίτη που αποκρούει αυτή την Ευρώπη της λιτότητας, η οποία παράγει δυστυχία, ρατσισμό και βαρβαρότητα.»http://olympia.gr/2015/01/07/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89/#more-440990