Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παγκόσμιο σάλπισμα αλληλεγγύης: Κάτω τα χέρια από τους ηρωϊκούς ΄Ελληνες!

Το απίθανο επίθετο για τους ΄Ελληνες, προφανώς ψαγμένο σε παμπάλαιο λεξικό, διέσωσε το κείμενο από το πλήκτρο delete του υπολογιστή και οδήγησε –με την ώθηση και της περιέργειας- στην ανάγνωση και στη μετάφραση – για τον εμπλουτισμό της προεκλογικής ανθολογίας και με μια εξωγενή (όχι εξωγήϊνη) συνεισφορά.
Πρόκειται για ανακοίνωση Τύπου, στά αγγλικά, της «Επιτροπής Για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου»…( C.A.D.T.M.), φέρει την φωτογραφία του γνωστού… φιλέλληνα, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ και από κάτω γράφει τα εξής:
(Μετάφραση Μ.Σ.)
«Ακόμη και πριν τη διάλυση της ελληνικής Βουλής και την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, διεθνείς και ευρωπαϊκές δυνάμεις εξαπέλυσαν εκστρατεία με ψέματα και απειλές για να τρομοκρατήσουν το εκλογικό σώμα για να μή ψηφίσει Σύριζα στις 25 Ιανουαρίου. Με συνοδεία από τα συστημικά μήντια, οι «ηγέτες», Γιούνκερ, Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντζι και Σώυμπλε, ετοιμάζουν μια ακόμη βάναυση επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, μιας χώρας την οποία έχουν ήδη μετατρέψει σε ένα κοινωνικό ερείπιο με τις απάνθρωπες και βάρβαρες πολιτικές λιτότητας που έχουν επιβάλει.
Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι αποφασιστικό στον κοινωνικό πόλεμο εναντίον της μεγάλης πλειοψηφίας του ευρωπαϊκού λαού.
Η C.A.D.T.M δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις αυτών που χρησιμοποίησαν την Ελλάδα ως δοκιμαστήριο για τις πιο εξτρεμιστικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους ΄Ελληνες ως πειραματόζωα για κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές θεραπείες-σοκ. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια κλιμάκωση της εκστρατίας τους. Δεν μπορούν να επιτρέψουν στον Σύριζα να κερδίσει τη νίκη και να γίνει πρότυπο προς μίμηση σε όλη την Ευρώπη! Δεν θα ορρωδήσουν προ ουδενός φραγμού, επειδή ξαίρουν καλά πως οι ελληνικές εκλογές θα είναι αποφασιστικές στον κοινωνικό πόλεμο που ασκούν σε βάρος του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
. . . . .
Η C.A.D.T.M, που πάντε υπήρξε στο πλευρό του ελληνικού λαού στο αγώνα του κατά της λιτότητας και των βάναυσων παραβιάσεων των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του, καλεί και πάλι τα ευρωπαϊκά και ανά τον κόσμο κοινωνικά κινήματα και ριζοσπαστικά κόμματα να στηρίξουν αποφασιστικά την αντίσταση και τον αγώνα του ελληνικού λαού.
Το αθέμιτο, παράνομο και απεχθές χρέος με το οποίο φορτώθηκε ο ελληνικός λαός δεν είναι δικό του χρέος. Η C.A.D.T.M. φρονεί η συγκρότηση μιας διεθνούς λαϊκής επιτροπής ελέγχου του χρέους της Ελλάδος, προκειμένου να επισημάνει τα αθέμιτα, παράνομα και/ή απεχθή ποσοστά του που δεν πρέπει να πληρωθούν, θα δημιουργήσει ένα προηγούμενο και θα τροφοδοτήσει μια συζήτηση διαγραφής σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Το να υποστηρίξουμε τον ελληνικό λαό και την ελληνική αριστερά, στον αγώνα να ελευθερώσουν τη χώρα τους από τις αρπάγες των κερδοσκόπων και από την δικτατορία των αγορών, είναι τώρα το καθήκον, όχι μόνο των ακτιβιστών, αλλά κάθε Ευρωπαίου πολίτη που αποκρούει αυτή την Ευρώπη της λιτότητας, η οποία παράγει δυστυχία, ρατσισμό και βαρβαρότητα.»http://olympia.gr/2015/01/07/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89/#more-440990

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τη Μέρκελ με τη βοήθεια της Δανίας, σύμφωνα με έκθεση

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας βοήθησαν τις ΗΠΑ να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (FE) της Δανίας συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Danmark

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Νέες αντικειμενικές αξίες Ανατροπές στην κτηματαγορά και τους φόρους ακινήτων

«Φωτιά» στον χάρτη της κτηματαγοράς αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%. Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ,

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Εργασιακά: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων με φόντο το νέο νομοσχέδιο

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Ιούνη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, αλλαγές που όπως είπε θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Ακινητα Χάος στις μεταβιβάσεις ακινήτων από τους δασικούς χάρτες

Πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις έχει λάβει η ανάρτηση των δασικών χαρτών για το φρένο που θέτει στις μεταβιβάσεις ακινήτων, με αιχμή τα δυσεπίλυτα ζητήματα που αφορούν κυρίως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τις εκχερσωμένες εκτάσεις και στους δασωμένους αγρούς. Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας πολιτών,

BBC: «Η αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας»

«Η αλλαγή των συνόρων σημαίνει το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας» στα Βαλκάνια, λέει ο Βαλεντίν Ινζκο, Υπατος Εκπρόσωπος για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το καθήκον του οποίου είναι η διατήρηση της ειρήνης βάσει της Συμφωνίας του Ντέιτον. «Μυστήρια σχέδια» «Πρόκειται για τη συμφωνία που καθόρισε τη λήξη του πολέμου το 1995,

Ανάδρομος Ερμής σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα – Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ Θα βρεθείτε στο μέσω καταιγισμού πληροφοριών σχετικών με μυστικά αλλά και υπόγειες συμπεριφορές ατόμων που, ως ώρας, θεωρούσατε φιλικά προσκείμενα σε εσάς. Μην επιτρέψετε σε κανένα με την συμπεριφορά του να αναμοχλεύσει δικά σας εσωτερικά τραύματα του παρελθόντος, αντιθέτως κινηθείτε αναλόγως και προστατέψτε τον εαυτό σας.