Όλη η Αλήθεια για τον Γιάννη Σταθά, από τον Σύλλογο Ιμβρίων

Ξεπέρασε κάθε όριο ο πόλεμος κατά του Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά που είναι και πάλι
υποψήφιος. Η εφημερίδα «Καθημερινή» έριξε λάσπη στον ανεμιστήρα όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε.
Πιό συγκεκριμένα σε άρθρο με τίτλο «Η ρουτίνα των βουλευτικών εκλογών» αφού τους περνάει όλους ένα χεράκι φτάνει και στον κ. Σταθά υποστηρίζοντας πως: «διαδίδει ότι δίνει μέρος του μισθού του για το ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο!». Απ΄ οτι φαίνεται ο συντάκτης του άρθρου ούτε ήξερε, ούτε μπήκε στον κόπο να ρωτήσει. Σε προεκλογική περίοδο είμαστε, υποψήφιος είναι ο Γ. Σταθάς, πιασάρικο το θέμα, δε βαριέσαι όλο και κάποιος θα το «φάει».
Ωστόσο τόσο η εφημερίδα όσο και ο αρθρογράφος δεν υπολόγισαν την αντίδραση, όχι του Γιάννη Σταθά, γιατί ποτέ δεν μιλάει γι΄ αυτά, αλλά του Συλλόγου Ιμβρίων που τους κατακεραύνωσε με την απάντησή, δικαιώνοντας τον βουλευτή Βοιωτίας αφού σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «πράγματι δίνει από το έτος 2013 –όμως πολύ διακριτικά και χωρίς καμία τυμπανοκρουσία- μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης για τις ανάγκες του σχολείου της Ίμβρου».

Πιό συγκεκριμένα η απάντηση του Συλλόγου Ιμβρίων είναι η εξής:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΑ
Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη διαβάσαμε στην κατά τα άλλα έγκριτη «Καθημερινή», η οποία έχει στηρίξει πολλές φορές την υπόθεση της Ίμβρου, άρθρο του συνεργάτη σας κ. Διονύση Γουσέτη όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, παλαιός εργατοπατέρας του ΠΑΣΟΚ, ψηφοθηρεί πάνω στην πατριωτική ευαισθησία: διαδίδει ότι δίνει μέρος του μισθού του για το ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο!».
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας πληροφορήσουμε ότι ο κ. Σταθάς πράγματι δίνει από το έτος 2013 –όμως πολύ διακριτικά και χωρίς καμία τυμπανοκρουσία- μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης για τις ανάγκες του σχολείου της Ίμβρου. Είχε ζητήσει μάλιστα από το Σύλλογό μας η χειρονομία του αυτή να μη δημοσιοποιηθεί –γεγονός που είχαμε σεβαστεί μέχρι τώρα. Διαβάζοντας το δημοσίευμά σας, ωστόσο, και αφού λάβαμε την άδειά του, πιστεύουμε ότι επιβάλλεται η δημοσιοποίηση του θέματος, καθόσον, προφανώς, η σεμνότητα έχει πάψει πλέον να αποτελεί αρετή για τα πολιτικά πράγματα αυτού του τόπου και εκλαμβάνεται ως αδυναμία.  
Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την πρωτοβουλία του κ. Γιάννη Σταθά, τον οποίο ευχαριστούμε και δημόσια με την παρούσα. Μακάρι την ευαισθησία του αυτή να την ακολουθούσαν και άλλοι συνάδελφοί του…
Με τιμή, Για το ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΜΒΡΙΩΝ
ΠΑΡΙΣ ΑΣΑΝΑΚΗΣ                   ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΟΥΛΑΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: http://www.imvrosisland.org/news_det.php?id=1193