Καγκελάριος Αυστρίας: "Τα σενάρια εξόδου από το ευρώ είναι ασέβεια προς τους Έλληνες ψηφοφόρους"

Ασέβεια προς τους Έλληνες ψηφοφόρους και του Ευρωπαίους πολίτες, χαρακτηρίζει τα σενάρια για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Τ
ονίζει δε σε δηλώσεις του στην αυστριακή  εφημερίδα «Κουρίρ» πως πρόκειται για
μια περιττή συζήτηση καθώς: «Η Ελλάδα τήρησε στο παρελθόν όλες τις συμφωνίες και τις υποχρεώσεις και δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα τις χειριστεί έτσι και στο μέλλον».

Την Δευτέρα μάλιστα είχε στείλει και το σχετικό μήνυμα: «Ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να εκλέξει μία Βουλή και μία κυβέρνηση, όπως αυτός θεωρεί σωστό» επισημαίνοντας παράλληλα πως πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά ώστε να διασφαλιστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ότι η υπόθεση της Ελλάδας είναι ακόμα μακράν από το τέλος της.

Προσθέτει δε ο Αυστριακός ηγέτης πως νοιώθει απογοήτευση για την ηγεσία των χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας καθώς: «Όλα όσα συζητούνται σε έναν προεκλογικό αγώνα είναι υπόθεση των Ελλήνων. Τώρα θα διεξαχθούν εκλογές στην Ελλάδα και είναι άσκοπο να δημιουργείται η εντύπωση μίας απειλής απέναντι στους Έλληνες, ενώ η παρέμβαση στη συζήτηση και η πρόκληση ανασφάλειας στους ανθρώπους δεν αποφέρει τίποτε».
Πηγή:  koutipandoras.gr