Itar Tass: Αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ η Ρωσία θα άρει το εμπάργκο στα τρόφιμα.

Άρση της απαγόρευση εισαγωγών γεωργικών ειδών από την Ελλάδα, σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, υπόσχεται ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας, Nikolai Fyodorov, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass.

«Ε
άν η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα δημιουργήσουμε
τις δικές μας σχέσεις μαζί της, η απαγόρευση για τα τρόφιμα δεν θα ισχύει για αυτή», φέρεται να δήλωσε ο ρώσος αξιωματούχος.

Καθώς η ημερομηνία των εκλογών πλησιάζει και η ρευστότητα στην Ελλάδα εξαντλείται, η Ρωσία φέρεται να απλώνει προσεκτικά τα «δίχτυα» της στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να διευρύνει τη σφαίρα της επιρροής της προς τα υπερχρεωμένα κράτη της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Ο Fyodorov δήλωσε, επίσης, ότι κάποια κράτη της Ε.Ε. που έχουν υποστεί δραματική πτώση των εσόδων τους από τις εξαγωγές τροφίμων στη Ρωσία, εξαιτίας της απαγόρευσης, έχουν ζητήσει από τη Μόσχα να διευρύνει τις εισαγωγές σε άλλους τομείς.

«Εξετάζουμε αυτή την πιθανότητα», διεμήνυσε ο ρώσος υπουργός Γεωργίας, διευκρινίζοντας ότι οι εν λόγω χώρες προσφέρουν νέες μορφές συνεργασίας στους τομείς που δεν εμπίπτουν στις κυρώσεις που επέβαλε στις εισαγωγές το ρωσικό κράτος.
Πηγή: bankingnews.gr