Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες...

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
αναμένεται σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το...
νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που εκδόθηκε το πρωί της Δευτέρας η θερμοκρασία μπορεί να πέσει στους -25 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας τα επόμενα 24ωρα. 

Παράλληλα, προβλέπεται χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στα «λευκά» έχει ντυθεί ήδη η Πάρνηθα.
 Ήδη, λίγο μετά τις 8.00 το πρωί της Δευτέρας, ξεκίνησε η χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Τρίπολης.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας εξαιτίας του παγετού που επικρατεί.


Σύμφωνα με την ΕΜΥ στα κεντρικά και τα νότια της χώρας προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και βαθμιαία στα νότια ημιορεινά που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια. Την Τρίτη και την Τετάρτη τα φαινόμενα θα ενταθούν, με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα διατεθούν στις αρμόδιες αρχές, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται τα επόμενα 24ωρα, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. 

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας έπειτα από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου...
real.gr