Η απειλή εκδίωξης από το ευρώ δεν φόβισε τους Ελληνες.

Του Γιώργου Δελαστίκ
Φαίνεται ότι κατάλαβε η γερμανική κυβέρνηση και τα κόμματα που κυβερνούν στο Βερολίνο ότι αν συνεχίσουν να απειλούν τους Ελληνες πως αν τολμήσουν να βγάλουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, θα διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, ίσως μάλιστα και από την... ΕΕ (!), θα είχαν κακά ξεμπερδέματα. Οι γερμανικές απειλές αφενός
απέτυχαν παταγωδώς να προωθήσουν τη ΝΔ στη θέση του πρώτου κόμματος στις δημοσκοπήσεις και αφετέρου κινδύνευαν να προσδώσουν στην ψήφο της 25ης Ιανουαρίου καθαρά αντιγερμανικό, αντι-ΕΕ και... εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα!!! Κυριακή και Δευτέρα μαινόταν στον γερμανικό Τύπο η ανθελληνική εκστρατεία που είχε οργανώσει η καγκελαρία με στόχο να τρομοκρατήσει τους Ελληνες ψηφοφόρους ώστε να ψηφίσουν υπέρ της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά υπό το κράτος της απειλής για... ευρω-αποβολή της χώρας μας.
Από την Τρίτη άρχισε η στροφή των 180 μοιρών και στον Τύπο, αντανακλώντας την πολιτική κωλοτούμπα που είχαν αποφασίσει οι Γερμανοί. «Σεβόμαστε την κυρίαρχη απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων και την αναμένουμε για μια ακόμη φορά» δήλωσε στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωνε ότι είναι «αμετάκλητη» η συμμετοχή της κάθε χώρας στην Ευρωζώνη. Ως και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αισθάνθηκε την ανάγκη να βγει στον γαλλικό ραδιοφωνικό διεθνή σταθμό που εκπέμπει σε ολόκληρο τον κόσμο, τον Φρανς Ιντερνασιονάλ (France Inter) και να δηλώσει ότι «οι Ελληνες πρέπει ελεύθερα και κυρίαρχα να αποφασίσουν για τη μελλοντική κυβέρνησή τους».
Την ίδια ημέρα, Δευτέρα, στις 5 περίπου το απόγευμα κυκλοφορούσε στο Παρίσι και λίγο μετά σε ολόκληρη τη Γαλλία η εφημερίδα «Λε Μοντ», που είχε μείνει πίσω από τις εξελίξεις. «Ελλάδα: Η Μέρκελ και ο Ολάντ καθορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού πριν από τις εκλογές» ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της που πρόδιδε τα όσα είχαν προηγηθεί! «Η Ελλάδα σε προεκλογική εκστρατεία υπό το βλέμμα του Βερολίνου» ήταν ο εξάστηλος τίτλος της ανάλυσης για τη χώρα μας που καταλάμβανε ολόκληρη τη δεύτερη σελίδα!
Η στροφή του Βερολίνου ήταν τόσο θεαματική που ομολογούμε ότι μείναμε κυριολεκτικά άναυδοι όταν διαβάσαμε πως μέχρι και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU) που κυβερνά συνεχώς εδώ και... εβδομήντα (!!!) χρόνια το κρατίδιο αυτό, δήλωσε στην εφημερίδα «Ντι Βελτ» της σκληρής γερμανικής Δεξιάς: «Δεν πρέπει τώρα να παρεμβαίνουμε στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα σαν αρχιδάσκαλοι»! Μας έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση η παρέμβαση του Χορστ Ζέεχοφερ -έτσι λένε τον Βαυαρό πρωθυπουργό- γιατί το κόμμα του, το CSU, είναι τόσο πολύ δεξιό που ο ιδρυτής του, ο Φραντς Γιόζεφ Στράους, έλεγε και έχει μείνει στην πολιτική ιστορία της Γερμανίας ότι... «πιο δεξιά από εμάς πρέπει να υπάρχει μόνο ο τοίχος»! Οταν ο ηγέτης ενός τόσο ακροδεξιού κόμματος υποκρίνεται ότι δεν πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να αναμειγνύεται στις ελληνικές εκλογές, είναι προφανές ότι οι μυστικές δημοσκοπήσεις που διεξάγονται συνεχώς για τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, αλλά και οι αντιδράσεις στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου πρέπει να έχουν προκαλέσει ανησυχία στο Βερολίνο.
Προχτές αποφάσισε να βγει και να μιλήσει η ίδια η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η πολιτική της στην ΕΕ, αλλά και στην Ελλάδα ειδικότερα. «Πιστεύω ότι πρέπει κάποιος να πει στους λαούς και στις αγορές ότι εγώ, η Γερμανίδα καγκελάριος, καθώς και η γερμανική κυβέρνηση ακολουθούσαμε πάντοτε μια πολιτική για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» υπογράμμισε η Ανγκελα Μέρκελ. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια πετυχημένη κατάληξη, καθοδηγούμενοι πάντοτε από την αρχή ότι από τη μια οι Ελληνες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί και από την άλλη ότι εμείς πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Παράλληλα, το εβδομαδιαίο θεωρητικοπολιτικό όργανο της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας, η εφημερίδα «Ντι Τσάιτ», έγραψε χτες ότι «στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες εξετάζεται αυτή την εποχή πώς θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός συμβιβασμός στο θέμα του χρέους με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα». Η σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα προσέθετε ότι «μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θεωρείται για τη γερμανική κυβέρνηση οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά με κόστος, παρά τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα». Ως και οι Γερμανοί, λοιπόν, ετοιμάζονται για τη νέα ελληνική κυβέρνηση...
Πηγή: ethnos.gr