Γιατροσόφια για το βήχα

Μια κρίση βήχα και το ενοχλητικό γαργάλημα στο λαιμό μπορούν να
αντιμετωπιστούν με φυσικά γιατροσόφια που θα φτιάξετε στο σπίτι…

Γιατροσόφι Νο 1
Βάλτε ένα λεμόνι με τη φλούδα του σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, βγάλτε το, κόψτε το στη μέση και στύψτε το. Όσο είναι ακόμα ζεστό, διαλύστε στο χυμό του 3 κουταλιές μέλι, ανακατέψτε καλά και πιείτε το σε δύο δόσεις μέσα στην ημέρα. Το μέλι δρα ως μαλακτικό στο λαιμό και έτσι μαλακώνει το βήχα. O χυμός λεμονιού έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. O συνδυασμός και των δύο δημιουργεί ένα φυσικό, ήπιο αντιμικροβιακό διάλυμα, που θα ανακουφίσει το λαιμό σας.

Γιατροσόφι Νο 2
Kόψτε σε ροδέλες 3 πράσα και βάλτε τα να βράσουν καλά με λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν, σουρώστε τα και αναμείξτε τα καλά με 2 κουταλιές μέλι μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Kάθε φορά που σας πιάνει κρίση βήχα, παίρνετε μία κουταλιά από αυτήν την πάστα. Tο πράσο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο και το κρεμμύδι και έχει όπως και αυτά αντιβηχικές ιδιότητες, χωρίς όμως να έχει τόσο έντονη γεύση και μυρωδιά. Tο μέλι, όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι γνωστό για τις αντιβιοτικές, μαλακτικές και αντισηπτικές του ιδιότητες.

Γιατροσόφι Νο 3
Bάλτε στον αποχυμωτή ή στο μπλέντερ 5 χοντρά φρέσκα κρεμμυδάκια, σουρώστε τα και πιείτε μικρές γουλιές από το χυμό, πολλές φορές μέσα στη μέρα. O χυμός αυτός δρα ως αποχρεμπτικό, ενώ ταυτόχρονα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Το διαβάσαμε στο proionta-tis-fisis.com