Φουντώνει η γρίπη: Τριάντα ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Δυναμώνει το κύμα της γρίπης στη χώρα μας, καθώς μέσα σε ένα
24ωρο καταγράφτηκε ακόμη ένας νεκρός. Στο μεταξύ, 30 ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας και βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση.
Υπενθυμίζεται δε ότι ο αριθμός των ασθενών που έχουν νοσηλευτεί σε εντατική από την αρχή του κύματος έως και σήμερα είναι διπλάσιος, καθώς ανέρχεται στους 63.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα θύματα της γρίπης είχαν στην συντριπτική τους πλειονότητα βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό -χρονίως πάσχοντες, παχύσαρκοι κ.α. -, με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπείς σε επιπλοκές.
Και παρόλο που ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες, μόνον οι τέσσερις εξ' αυτών είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο.
Μετά τις εξελίξεις αυτές και δεδομένου ότι η κορύφωση της δραστηριότητας της γρίπης συμβαίνει παραδοσιακά μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Χριστίνα Παπανικολάου ζητά με νέα εγκύκλιο «να ενταθούν τα προληπτικά, διαγνωστικά και θεραπευτικά μέτρα κατά της εποχικής γρίπης».
Στο πλαίσιο αυτό η κ. Παπανικολάου δίνει εντολές σε όλους τους φορείς που έχουν αρμοδιότητα ενημέρωσης του κοινού να μεριμνήσουν ώστε οι πολίτες με προτεραιότητα εκείνους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να λάβουν γνώση για τα μέτρα πρόληψης.
(tanea)