26 συλλήψεις στο πλαίσιο επιχείρησης εναντίον κυκλώματος διακίνησης αλογίσιου κρέατος

Είκοσι έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ευρώπη στο
πλαίσιο επιχείρησης εναντίον ενός τεράστιου κυκλώματος διακίνησης ακατάλληλου προς κατανάλωση αλογίσιου κρέατος, κυρίως στη Γαλλία και το Βέλγιο, ανακοίνωσε σήμερα η Eurojust, η Ευρωπαϊκή Μονάδας Δικαστικής Συνεργασίας, δύο χρόνια και πλέον αφότου ξέσπασε ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά σκάνδαλα στη Γηραιά Ήπειρο.
Αυτό «το οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο» πλαστογραφούσε τα πιστοποιητικά των αλόγων και «προωθούσε, με δόλια μέσα, ακατάλληλο προς κατανάλωση κρέας στην διατροφική αλυσίδα της Ευρώπης» επισήμανε η Eurojust σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.
Οι γαλλικές Αρχές «υπολογίζουν ότι το διάστημα μεταξύ του 2010 και του 2013, 4.700 άλογα το κρέας των οποίων ήταν ακατάλληλο προς κατανάλωση θανατώθηκαν και εισήχθησαν στη νόμιμη διατροφική αλυσίδα» σημείωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία.
Αν και η Eurojust δε διευκρίνισε σε ποιες ακριβώς χώρες πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις, η ολλανδική εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε 3 ανθρώπους στην Ολλανδία αφού διεξήγαγε έρευνες σε 15 διαφορετικά σημεία.
Σύμφωνα με την Eurojust, ο βασικός ύποπτος είναι ένας Βέλγος που δραστηριοποιούνταν στο Βέλγιο απ' όπου ξεκίνησε η έρευνα, την οποία ανέλαβε το 2012 το δικαστήριο της Αρλόν, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
Βελγικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 4 Βέλγους, περιλαμβανομένου του αρχηγού του κυκλώματος που συνελήφθησαν στη Γαλλία. Τα ζώα θανατώνονταν στη Μασσαλία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.
Στη Γαλλία «400 διαβατήρια αλόγων με ψευδή στοιχεία έχουν εντοπιστεί» προσέθεσε η Eurojust που υπογράμμισε ότι μια έρευνα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013 από το δικαστήριο της Μασσαλίας.
Καμία δικαστική αρχή δε συνδέει προς το παρόν τις συλλήψεις με το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας του 2013.
Το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας είχε ξεσπάσει το 2013 στην Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία έπειτα από τον εντοπισμό κατεψυγμένων μπιφτεκιών σε πολλά σούπερ μάρκετ που περιείχαν το DNA αλόγου. http://www.imerisia.gr/

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

Επιδοτήσεις ρεύματος – Εκτός η γκαρσονιέρα του φοιτητή, εντός η βίλα της Εκάλης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων