Δείτε πώς επηρεάζει το junk food το μεταβολισμό σας

Η ορατή επίδραση του πρόχειρου φαγητού στο δείκτη της ζυγαριάς
δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί.
Μόλις πέντε ημέρες κακής διατροφής είναι αρκετές για να επηρεαστεί ο τρόπος που αντιδρά ο ίδιος ο οργανισμός μας στο φαγητό, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Obesity.
Οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν πώς αντιδρούν οι σκελετικοί μύες όταν ο οργανισμός κατακλύζεται από επεξεργασμένα γεύματα με πολλά λιπαρά. Έτσι, σχεδίασαν ένα εξαιρετικά παχυντικό και ανθυγιεινό διατροφικό πλάνο και ζήτησαν από 12 υγιείς νεαρούς άνδρες να το ακολουθήσουν για μερικές ημέρες. Επρόκειτο κατά βάση για μια διατροφή δυτικού τύπου, στην οποία είχε προστεθεί αρκετό βούτυρο και περιελάμβανε γεύματα όπως μακαρόνια με τυρί, σάντουιτς με ζαμπόν, τυρί και μαγιονέζα και έτοιμα γεύματα που ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.
Οι ερευνητές έκαναν βιοψία σε δείγματα από τους μύες των συμμετεχόντων πριν και μετά την εφαρμογή του διατροφικού πλάνου. Πριν ξεκινήσουν το παχυντικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες ακολούθησαν για μερικές ημέρες μια διατροφή με λίγα λιπαρά αλλά με ίση θερμιδική αξία.
Όταν εξέτασαν συγκεκριμένα γονίδια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επίδραση στις μεταβολικές διεργασίες ήταν σημαντική. Δεν παρατηρήθηκε η φυσιολογική αντίδραση που αναμένεται μετά την κατανάλωση ενός γεύματος και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις δεν παρατηρήθηκε καμία απολύτως αντίδραση μετά από 5 ημέρες κακής διατροφής.
Όταν οι συμμετέχοντες έτρωγαν κανονικά, οι μύες τους χρησιμοποιούσαν τη γλυκόζη ως πηγή ενέργειας. Μετά τις 5 ημέρες κακής διατροφής, δεν παρατηρήθηκε η αντίδραση αυτή.
Αν και δεν φάνηκε να επηρεάζεται η ευαισθησία των συμμετεχόντων στην ινσουλίνη στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μακρόχρονη υπερκατανάλωση πρόχειρου φαγητού μπορεί να οδηγήσει στην αντίσταση στην ινσουλίνη.
onmed

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων