Δείτε πώς επηρεάζει το junk food το μεταβολισμό σας

Η ορατή επίδραση του πρόχειρου φαγητού στο δείκτη της ζυγαριάς
δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί.
Μόλις πέντε ημέρες κακής διατροφής είναι αρκετές για να επηρεαστεί ο τρόπος που αντιδρά ο ίδιος ο οργανισμός μας στο φαγητό, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Obesity.
Οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν πώς αντιδρούν οι σκελετικοί μύες όταν ο οργανισμός κατακλύζεται από επεξεργασμένα γεύματα με πολλά λιπαρά. Έτσι, σχεδίασαν ένα εξαιρετικά παχυντικό και ανθυγιεινό διατροφικό πλάνο και ζήτησαν από 12 υγιείς νεαρούς άνδρες να το ακολουθήσουν για μερικές ημέρες. Επρόκειτο κατά βάση για μια διατροφή δυτικού τύπου, στην οποία είχε προστεθεί αρκετό βούτυρο και περιελάμβανε γεύματα όπως μακαρόνια με τυρί, σάντουιτς με ζαμπόν, τυρί και μαγιονέζα και έτοιμα γεύματα που ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.
Οι ερευνητές έκαναν βιοψία σε δείγματα από τους μύες των συμμετεχόντων πριν και μετά την εφαρμογή του διατροφικού πλάνου. Πριν ξεκινήσουν το παχυντικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες ακολούθησαν για μερικές ημέρες μια διατροφή με λίγα λιπαρά αλλά με ίση θερμιδική αξία.
Όταν εξέτασαν συγκεκριμένα γονίδια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επίδραση στις μεταβολικές διεργασίες ήταν σημαντική. Δεν παρατηρήθηκε η φυσιολογική αντίδραση που αναμένεται μετά την κατανάλωση ενός γεύματος και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις δεν παρατηρήθηκε καμία απολύτως αντίδραση μετά από 5 ημέρες κακής διατροφής.
Όταν οι συμμετέχοντες έτρωγαν κανονικά, οι μύες τους χρησιμοποιούσαν τη γλυκόζη ως πηγή ενέργειας. Μετά τις 5 ημέρες κακής διατροφής, δεν παρατηρήθηκε η αντίδραση αυτή.
Αν και δεν φάνηκε να επηρεάζεται η ευαισθησία των συμμετεχόντων στην ινσουλίνη στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μακρόχρονη υπερκατανάλωση πρόχειρου φαγητού μπορεί να οδηγήσει στην αντίσταση στην ινσουλίνη.
onmed

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων