Δείτε πώς επηρεάζει το junk food το μεταβολισμό σας

Η ορατή επίδραση του πρόχειρου φαγητού στο δείκτη της ζυγαριάς
δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί.
Μόλις πέντε ημέρες κακής διατροφής είναι αρκετές για να επηρεαστεί ο τρόπος που αντιδρά ο ίδιος ο οργανισμός μας στο φαγητό, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Obesity.
Οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν πώς αντιδρούν οι σκελετικοί μύες όταν ο οργανισμός κατακλύζεται από επεξεργασμένα γεύματα με πολλά λιπαρά. Έτσι, σχεδίασαν ένα εξαιρετικά παχυντικό και ανθυγιεινό διατροφικό πλάνο και ζήτησαν από 12 υγιείς νεαρούς άνδρες να το ακολουθήσουν για μερικές ημέρες. Επρόκειτο κατά βάση για μια διατροφή δυτικού τύπου, στην οποία είχε προστεθεί αρκετό βούτυρο και περιελάμβανε γεύματα όπως μακαρόνια με τυρί, σάντουιτς με ζαμπόν, τυρί και μαγιονέζα και έτοιμα γεύματα που ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.
Οι ερευνητές έκαναν βιοψία σε δείγματα από τους μύες των συμμετεχόντων πριν και μετά την εφαρμογή του διατροφικού πλάνου. Πριν ξεκινήσουν το παχυντικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες ακολούθησαν για μερικές ημέρες μια διατροφή με λίγα λιπαρά αλλά με ίση θερμιδική αξία.
Όταν εξέτασαν συγκεκριμένα γονίδια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επίδραση στις μεταβολικές διεργασίες ήταν σημαντική. Δεν παρατηρήθηκε η φυσιολογική αντίδραση που αναμένεται μετά την κατανάλωση ενός γεύματος και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις δεν παρατηρήθηκε καμία απολύτως αντίδραση μετά από 5 ημέρες κακής διατροφής.
Όταν οι συμμετέχοντες έτρωγαν κανονικά, οι μύες τους χρησιμοποιούσαν τη γλυκόζη ως πηγή ενέργειας. Μετά τις 5 ημέρες κακής διατροφής, δεν παρατηρήθηκε η αντίδραση αυτή.
Αν και δεν φάνηκε να επηρεάζεται η ευαισθησία των συμμετεχόντων στην ινσουλίνη στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μακρόχρονη υπερκατανάλωση πρόχειρου φαγητού μπορεί να οδηγήσει στην αντίσταση στην ινσουλίνη.
onmed

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων