Κύπρος: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις Αναστασιάδη - Η Λευκωσία στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση

Για παρερμηνεία της δήλωσης του κύπριου προέδρου Νίκου
Αναστασιάδη, πως η Λευκωσία έχει κάνει «ασκήσεις επί χάρτου» για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, έκανε λόγο το πρωί του Σαββάτου ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Μάλιστα, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως την Παρασκευή υπήρξε επικοινωνία με το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Υπάρχει συνεχής επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και δεν τίθεται θέμα παρερμηνειών από την Αθήνα», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και επανέλαβε ότι η Λευκωσία στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι χθες δημοσιεύθηκε πως ο κύπριος πρόεδρος φέρεται να είπε, σύμφωνα με το Stockwatch: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει ανάλογος κίνδυνος αλλά, επειδή μια κυπριακή παροιμία λέει του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, σας διαβεβαιώνω ότι έγιναν όλες οι ασκήσεις επί χάρτου στο όποιο ενδεχόμενο».
Επισήμανε, επίσης, πως δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επηρεαστεί η κυπριακή οικονομία, αλλά κατέστησε σαφές πως και ο ελάχιστος κίνδυνος να υπάρχει, έχει προγραμματιστεί σειρά μέτρων. http://www.imerisia.gr/