Παρακολουθώντας το θερμόμετρο να ανεβαίνει και την ημέρα να διαρκεί
όλο και περισσότερο, οι λάτρεις του καλοκαιριού αρχίζουν ήδη να
σκέφτονται την αγαπημένη εποχή που πλησιάζει και φέρνει μαζί της
διακοπές, μπάνια, βόλτες και την απαραίτητη ανεμελιά που τη συνοδεύει.
Αγαπημένος προορισμός των περισσότερων είναι τα νησιά, με το
καλοκαίρι να ταυτίζεται με το άστρο και μπλε του Αιγαίου ή τα
σμαραγδένια νερά του Ιονίου. Εκεί στα νησιά που χτυπά η καρδιά του
καλοκαιριού, στην πανταχού παρούσα «Χώρα», τα ανθισμένα μπαλκονάκια, τα
στενά δρομάκια, τις δαντελωτές ή ατελείωτες παραλίες, τις γαλαζοπράσινες
θάλασσες, τα βότσαλα της παραλίας ή την «άμμο την ξανθή».
Σε αυτά τα σοκάκια που κουβαλούν αναμνήσεις περασμένων καλοκαιριών ή
προμηνύουν τις επερχόμενες και πολυπόθητες διακοπές, το βλέμμα
ξεκουράζεται, ο νους αναπολεί και οι εικόνες «με μισόκλειστες τις
γρίλιες μεσημέρι» φέρνουν καρδιοχτύπι ανυπομονησίας για την πιο
ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου. Αριστερά η Σίκινος, δεξιά η ΜύκονοςΣκιάθοςΣίφνοςΣκόπελος αριστερά, Σύρος δεξιάΝάξος αριστερά, Ρόδος δεξιάΑριστερά η Σαντορίνη, δεξιά ΚεφαλονιάΎδραΚρήτηΠάροςΝίσυροςΤήνοςhttp://www.newsbeast.gr
Υλικά 500 γρ. ρεβύθια 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 200 ml ελαιόλαδο 2 κ.γ. ρίγανη 2 φύλλα δάφνης πιπέρι, αλάτι Για να δέσετε το φαγητό σας 2 κ.σ. αλεύρι χυμό απο 1 μεγάλο λεμόνι