Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Κέικ με τζίντζερ.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 8 άτομα

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξερό τζίντζερ σε σκόνη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ gluten free
  • Σιρόπι από τζίντζερ               

    Οδηγίες

    Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τη σκόνη από τζίντζερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την πούδρα αμυγδάλου, το καλαμποκάλευρο και το μπέκιν. Ενώνουμε μαζί τα 2 μείγματα και τα ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Βγάζουμε, αφήνουμε να γίνει χλιαρό και γαρνίρουμε από πάνω με το σιρόπι. http://www.newsbeast.gr