Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες
- Λίγο αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 3 κ.σ. βούτυρο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι και φετούλες λεμονιού για το γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 τσίλι σε ροδέλες
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Ξεβγάζουμε τις γαρίδες με κρύο νερό, τις βάζουμε σε ρηχό σκεύος και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τσίλι και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τις γαρίδες. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2 ώρες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες με τη μαρινάδα και βράζουμε για 2 λεπτά – μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες. Μεταφέρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το ξύσμα και τις φετούλες λεμονιού και σερβίρουμε με μαγιονέζα και χυμό από λεμόνι. http://www.newsbeast.gr