Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό αλεύρι
- αλάτι
- 40 γρ. μαγιά νωπή
- 100 γρ. ελιές πράσινες ή μαύρες ροδέλες
- 100 γρ. ντομάτα λιαστή κομμένη τετραγωνάκια
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι και ρίχνουμε από πάνω το νερό μαζί με τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα.
- Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 3,5 ώρες περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Ύστερα προσθέτουμε τις ελιές και την ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε ακόμη 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό ελαιόλαδο.http://www.newsbeast.gr/