Δίωξη κατά Σάλλα, Προβόπουλου, Πανταλάκη

Αναταραχή επικρατεί στον τραπεζικό κλάδο μετά το μπαράζ επιθέσεων καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα στελέχη διοικήσεων της Τράπεζας Πειραιώς και της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και άλλα τραπεζικά στελέχη διώκονται ποινικά σε μία νέα απίθανη υπόθεση για αγοραπωλησίες ομολόγων του
2009 που συντελούνταν όπως όλα δείχνουν στο πλαίσιο των συνηθισμένων συναλλαγών. Σε αυτές τις συναλλαγές ουδέποτε παρεμβαίνουν τα διοικητικά συμβούλια των πιστωτικών ιδρυμάτων, που εν προκειμένω διώκονται ως εκ της θέσεώς τους.
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, της απιστίας και ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα.
Ο Μιχάλης Σάλλας βρέθηκε στο στόχαστρο αυτής της υπόθεσης, αν και όχι μόνος, αφού το θέμα αφορά μεταξύ πολλών άλλων και τον τέως διοικητή της ΤτΕ κ. Γιώργο Προβόπουλο και τον τότε αντιπρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Θεόδωρο Πανταλάκη. Εξού και αναμένεται η αντίδραση της Τράπεζας της Ελλάδος που θα δίνει διευκρινίσεις για την υπόθεση. Ανακοίνωση εξέδωσε εκ νέου χθες ο Μιχάλης Σάλλας αναφέροντας:
«Πληροφορούμαι και πάλι μέσω του Τύπου, ότι ασκήθηκε σε βάρος μου και σε βάρος πολλών διοικητικών στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος και της Τράπεζας Πειραιώς, ποινική δίωξη. Απ’ όσο αντιλαμβάνομαι από το δημοσίευμα, η υπόθεση αφορά εντολές αγοράς και πώλησης ομολόγων από την Τράπεζα της Ελλάδος προς την Τράπεζα Πειραιώς, το έτος 2009. Πρόκειται δηλαδή για μια αμιγώς διεκπεραιωτική διαδικασία ως προς την Τράπεζα Πειραιώς. Οι συγκεκριμένες συναλλαγές είναι συνήθεις και καθημερινές για τα πιστωτικά ιδρύματα, χωρίς να έχουν γνώση ή συμμετοχή στην απόφαση και εκτέλεσή τους τα μέλη των Διοικήσεων και των Διοικητικών Συμβουλίων. Δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω παρά μονάχα ότι αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο η αλήθεια της χθεσινής μου (προχθεσινής μου) δήλωσης.
Ο κ. Σάλλας είχε εκδώσει ανακοίνωση και προχθές επισημαίνοντας την προσπάθεια στοχοποίησής του.http://www.imerisia.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων