Αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες

Υλικά:

2 κιλά αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι (ή όποιο άλλο μέρος του μας αρέσει)
4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
1 1/2-2 κιλά πατάτες κομμένες σε χοντρές ή λεπτές φέτες

2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:


Βάζουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα ανακατεύουμε καλά και κόβουμε τα σκόρδα στα δύο.

Με ένα μικρό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και με το δάκτυλο μας βάζουμε σε κάθε τρύπα λίγο από το μείγμα του αλατοπίπερου και κατόπιν μισή σκελίδα σκόρδο. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα σκόρδα.

Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί γύρω γύρω από το αρνί ή το κατσίκι. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου. Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού λίγο ζεστό νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Το ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα.

Το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 1/2 ώρας περίπου, μέχρι το αρνί και οι πατάτες να ροδίσουν.http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων