Βραζιλιάνικα κεφτεδάκια

Υλικά:

• 500 gr μοσχαρίσιο κιμά
• 1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
• 250 mlζεστό νερό
• 250 γρ. κους-κους
• 2 κ.σ. Βιτάμ
• ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• δύο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

• ½ κ.σ. κανέλα
• ¼ κ.σ. μοσχοκάρυδο
• 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
• Βιτάμ Culinesse για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:


1. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το Βιτάμ μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα αφήνετε στη φωτιά για ακόμη δύο λεπτά ανακατεύοντας καλά.
2. Βάζετε και τον μαϊντανό στο τηγάνι για να μαραθεί ελαφρά. Στη συνέχεια, αποσύρετε το τηγάνι σας από τη φωτιά.
3. Διαλύετε τον «Σπιτικό» Ζωμό Βοδινού στο ζεστό νερό. Βάζετε το κους-κους σε ένα βαθύ μπολ, το περιχύνετε με τον ζωμό που φτιάξατε και το αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.
4. Αναμειγνύετε το κους-κους με τον κιμά και τα φύλλα του δυόσμου. Στη συνέχεια, προσθέτετε και το μίγμα κρεμμυδιού και μπαχαρικών που έχετε αφήσει στο τηγάνι.
5. Ζυμώνετε καλά τον κιμά σας για να γίνει αφράτος. Τον αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αν έχετε τον χρόνο, μπορείτε να αφήσετε τον κιμά στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στο πλάσιμο των κεφτέδων.
6. Πλάθετε τους κεφτέδες σας και τους τηγανίζετε τμηματικά. Τους σερβίρετε με λάιμ και δροσερά ντιπ.     http://www.govastileto.gr/

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων