Κρέμα καραμελέ: Φτιάξτε ένα δροσερό επιδόρπιο

Υλικά:

6 αυγά βιολογικά κατά προτίμηση

2 κούπες τσαγιού φρέσκο γάλα
2 κούπες τσαγιού γάλα εβαπορέ
2 κλωναράκια φρέσκια βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μισή κούπα ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση:


Για την καραμέλα


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό ανακατεύουμε και περιμένουμε έως ότου καραμελώσει και πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
Αδειάζουμε την καραμέλα σε 8 αλουμινένια μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα το εβαπορέ το ξύσμα από το πορτοκάλι και ρίχνουμε τα μαύρα σποράκια από τις βανίλιες. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Σπάμε τα αυγά και χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα.

Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς και επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να ενσωματώσουμε στα αυγά όλο το γάλα.

Όταν η καραμέλα κρυώσει και σταθεροποιηθεί αδειάζουμε μέσα την κρέμα.

Σε ένα ταψί βάζουμε μία πετσέτα τοποθετούμε τα μπολάκια επάνω στην πετσέτα και ρίχνουμε νερό μέσα στο ταψί προσεκτικά μέχρι να φθάσει στην μέση των μπολ.

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τις κρέμες για 45 λεπτά στους 200 0C .

Αφού κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για μία ημέρα.

Για να σερβίρουμε την κρέμα καραμελέ βουτάμε το μπολάκι σε ζεστό νερό ώστε να μαλακώσει η καραμέλα και να ξεκολλήσει η κρέμα και αναποδογυρίζουμε σε πιάτο.http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων