Κέικ με μπανάνα.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 8 άτομα

Για τη ζύμη
  • 150 γρ. ρυζάλευρο
  • 75 γρ. πολέντα
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 3 κρόκους
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
  • 3 μπανάνες ώριμες
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 400 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. βούτυρο
  • ½ στικ βανίλια     

    Εκτέλεση

  • Δουλεύουμε το βούτυρο μαζί με τα 2 άλευρα και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε το μείγμα πολύ γρήγορα ώστε να μη ζεσταθεί πολύ.
  •  Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια και κρατάμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο κατσαρολάκι χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
  • Πλάθουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σαν πουρέ και τις προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα άλλο κατσαρολάκι το γάλα μαζί με τη βανίλια και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τις μπανάνες.
  • Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκινήσει να πήζει.
  • Παίρνουμε τη ζύμη, την ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε σε 24 εκ. διάμετρο.
  • Με τη ζύμη που μένει κόβουμε με ένα ποτήρι μικρούς δίσκους για να γαρνίρουμε ύστερα από πάνω.
  • Ρίχνουμε μέσα στην τούρτα την κρέμα και επάνω βάζουμε τα δισκάκια που έχουμε κόψει.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή και γαρνίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων