Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 αβγά
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βήμα 2Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.Βήμα 3Λαδώστε και αλευρώστε ελαφρώς μια φόρμα κέικ και ρίξτε μέσα το μείγμα.Βήμα 4Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά.Βήμα 5Αφήστε να κρυώσει, απομακρύνετε από τη φόρμα και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).