Μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)        

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Βήμα 2
    Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
    Βήμα 3
    Λαδώστε και αλευρώστε ελαφρώς μια φόρμα κέικ και ρίξτε μέσα το μείγμα.
    Βήμα 4
    Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά.
    Βήμα 5
    Αφήστε να κρυώσει, απομακρύνετε από τη φόρμα και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).
     www.newsbeast.gr