Υλικά
- 1,5 κιλό μελιτζάνες
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 2 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός
- 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες, απλώστε τες σε 2 ή περισσότερα ρηχά ταψιά φούρνου και αλείψτε τες με ελαιόλαδο. Αλατίστε τες και ψήστε τες στους 180ο C για 20 λεπτά.
- Ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας: Σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε τις ντομάτες, τον βασιλικό και λίγο αλάτι και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 20 λεπτά σε μέτρια ένταση.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30 x 40 εκ. περίπου απλώστε 3-4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας, απλώστε μια σειρά μελιτζάνες, ρίξτε πάλι 3-4 κουταλιές σάλτσα και πασπαλίστε με λίγη μοτσαρέλα.
- Απλώστε εναλλάξ με αυτή τη σειρά τα υπόλοιπα υλικά. Στην τελευταία στρώση πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα.
- Ψήστε στους 180ο C για 30 λεπτά. www.ethnos.gr