Το μετοχολόγιο «αδειάζει» τον Φλαμπουράρη - Τα αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση με την κατασκευαστική εταιρεία του

Σε μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει
μεγάλες διαστάσεις, εξελίσσεται η υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη, υπουργού Επικρατείας και του πιο στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Αν και ο ίδιος μιλώντας στο Mega έδωσε εξηγήσεις και μίλησε για προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ίδιου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν έχουν δημιουργηθεί.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ να μιλά για την... «λίστα Λαγκάρντ» του ΣΥΡΙΖΑ και τον Στ. Θεοδωράκη να επιτίθεται με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα.
Το θέμα ξεκίνησε με την αποκάλυψη ότι εταιρεία στην οποία ήταν βασικό μέτοχος ο πρώην υπουργός, πήρε έργο 3,9 εκατ. ευρώ από το δημόσιο.
«Εγώ νομίζω ότι υπάρχει προσπάθεια σπίλωσης σε εμένα και εμμέσως και του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή 50 χρόνια στην Αριστερά ανιδιοτελώς όπως γνωρίζουν όλοι, 40 χρόνια στο επάγγελμα, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό και βγαίνει το "Πρώτο Θέμα" με στοιχεία του 2011 και 2012 προσπαθεί να αποδείξει ότι εγώ είμαι μέτοχος στην εταιρεία Διάτμηση που ήμουν μέτοχος το 2012 και το 2013 και το 2014, γιατί ήταν η δουλειά μου, από αυτή ζούσα. Εγώ την είχα ιδρύσει το 2002» είπε στο Mega.

Το μετοχολόγιο της εταιρείας Διάτμηση
Το μετοχολόγιο της εταιρείας Διάτμηση
Και συνέχισε, παραθέτοντας τις περαιτέρω κινήσεις του: «Όταν τη Δευτέρα 26 του Γενάρη μου ανακοινώθηκε ότι υπουργοποιούμε σήμερα ή αύριο, εγώ έτρεξα αμέσως και έκανα τις εξής ενέργειες. Έδωσα εντολή να φύγω από το ΔΣ της εταιρείας, να πάει να κατατεθεί το πτυχίο ΜΕΚ, είναι το πτυχίο του εργολάβου στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τρίτον μεταβίβασα το μετοχολόγιο, έκλεισα το επάγγελμα του ιδιώτη μηχανικού, τακτοποίησα εκκρεμότητες με ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ και υπέβαλλα τα χαρτιά μου για την συνταξιοδότησή μου».
Η υπόθεση
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, στην οποία είναι μέτοχος και μέλος του διοκητικού της συμβουλίου ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 3,9 εκατ. ευρώ.
Η σύμβαση αφορά την κατασκευή συμπληρωματικών έργων στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 – 2013 και έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, αφού εκτός της συμμετοχής του κ. Φλαμπουράρη στο ΔΣ της εταιρίας, το έργο είχε δεχθεί βροχή ενστάσεων, που αφορούσαν μεταξύ άλλων το ότι η εταιρία δεν είχε φορολογική ενημερότητα.
Σύμφωνα με την εργολαβική σύμβαση, η σύμβαση υπεγράφη στις 20 Μαΐου στην Τρίπολη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον 48χρονο εκπρόσωπο της εταιρίας Γιάννη Κοτταρίδη. Ο εν λόγω κύριος, όμως, εμφανίζεται να έχει συγγενική σχέση με τον κ. Φλαμπουράρη.
Ο διαγωνισμός για το έργο διενεργήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 και η εταιρία ανακηρύχθηκε μειοδότρια στις 21 Νοεμβρίου 2014 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η εταιρεία έδωσε έκπτωση 38,05% με δεύτερη την εταιρεία ΤΕΜΕΡ ΑΕ που έδωσε έκπτωση 36,62% και τρίτη την ΕΡΤΕΚΑ ΑΕ με 35,76%.
Τα ερωτήματα
Ομως υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το χρόνο που ο κ. Φλαμπουράρης αποχώρησε από την εταιρεία αλλά και για τον τρόπο που μεταβίβασε τις μετοχές του.
Το πρώτο είναι αν ο κ. Φλαμπουράρης διατηρεί ακόμη την πλειοψηφία των μετοχών της Διάτμηση. Οπως αποκαλύπτεται τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 30 Ιουνίου, κατατέθηκαν εκπρόθεσμα και επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Φλαμπουράρης κατέχει ακόμη και σήμερα 650.135 μετοχές της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» όντας ο βασικός της μέτοχος.
Οπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα μόλις προχθές στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 και με αριθμό πρωτοκόλλου 10672 η εταιρεία καταχώρησε στο ΓΕ.ΜΗ (Γενικό Μητρώο Εταιρειών) την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τροποποιώντας το άρθρο 6 του καταστατικού της ανεβάζοντας το μετοχικό κεφάλαιό της σε 1.300.000 μετοχές προς ένα ένα ευρώ τη μετοχή.
Εφόσον ισχύει αυτό η εταιρεία πήρε δημόσιο έργο ενώ ο κ. Φλαμπουράρης ήταν υπουργός, επομένως είναι μη νόμιμο και πρέπει να ελεγχθεί.
Πώς λοιπόν ο πρώην υπουργός ισχυρίζεται ότι αποχώρησε από την διοίκηση της εταιρείας στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, όμως κανονικά παρέμενε βασικός μέτοχος.
Επίσης, τη Δευτέρα το πρωί κι ενώ είχε γίνει γνωστό το θέμα η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ κοινοποίησε στο ΓΕΜΗ την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2013. Γιατί έσπευσαν να το κάνουν αυτό που ουσιαστικά γίνεται για να αλλάξει το μετοχολόγιο;
Εχει ο κ. Φλαμπουράρης ακόμα και σήμερα ρόλο στην εταιρεία; Γιατί στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. όταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε διενεργήσει το διαγωνισμό για την εργολαβική σύμβαση ύψους 3,9 εκατ. ευρώ στο μετοχολόγιο φέρεται να είναι και ο Αλέκος Φλαμπουράρης;
Ένα κρίσιμο επίσης ζήτημα είναι τι ισχύει με το πιστοποιητικό διαφάνειας του ΕΣΡ που χορηγείται στις κατασκευαστικές εταιρείες. Πως το πήρε η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ; Με ποιο μετοχολόγιο; Ο κ. Φλαμπουράρης παρουσιάζεται εκεί; Πρόκειται για ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις.
Τέλος ένα ακόμα ερώτημα για το οποίο οφείλει να μας απαντήσει η αρμόδια ΦΑΕ Αθηνών είναι το ποιος φαίνεται να εκπροσωπεί την ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ στο μητρώο της ΔΟΥ και για το αν ο τυχόν αγοραστής των μετοχών Φλαμπουράρη καλύπτεται από το πόθεν έσχες του για μια τόσο μεγάλη αγορά μετοχών.
Ακόμη, η Διάτμηση ΕΠΕ φέρεται να έχει να δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης από το 2011. Γιατί δεν το έχει κάνει; http://www.imerisia.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων