Μητρόπουλος: Προσπάθησε να γλιτώσει το πρόστιμο δηλώνοντας... φτωχός!

Ζήτημα ηθικής τάξης ανακύπτει για τον Αλέξη Μητρόπουλο από τα έγγραφα που φέρνει στην δημοσιότητα το Έθνος της Κυριακής σχετικά με την υπόθεση απόκρυψης...
εισοδημάτων, από τα οποία το Δημόσιο έχασε φόρους ύψους 940.000 ευρώ!

Τα ντοκουμέντα δείχνουν πως ο πρώην α' αντιπρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε ως "φτωχός" ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών, όπου και κατέφυγε ώστε να επιτύχει την αναστολή καταβολής του προστίμου, ύψους 940,800,55 ευρώ.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος ισχυρίζεται ατο αίτημά του προς την αρμόδια Οικονομική Διεύθυνση ότι τυχόν επιβολή του προστίμου θα καταστρέψει τον ίδιο και την οικογένειά του λόγω της δεινής οικονομικής θέσης του, αλλά και ότι θα επέλθει πολιτικός και κοινωνικός στιγματισμός για τον ίδιο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο έγκριτος νομικός φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για αμοιβή 1 εκατ. δολαρίων για διεκπεραίωση υπόθεης που χειρίστηκε ως δικηγόρος πριν πολλά χρόνια.

Τα έγγραφα ντοκουμέντα


Από τα έγγραφα, ωστόσο, προκύπτουν οι λεπτοί χειρισμοί του Αλέξη Μητρόπουλουμετά την εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στις 23 Μαρτίου 2015.

Πηγή φωτό: mega / Έθνος της ΚυριακήςΠηγή φωτό: mega / Έθνος της Κυριακής
Στη σχετική εισήγηση αναφέρεται ότι μετά την εξέταση των στεοιχείων προκύπτει ότι το έτος 2013 περιήλθαν στη Δ' ΔΟΥ Αθηνών συμπληρωματικά, νέα στοιχεία για τον φορολογούμενο - ελεύθερο επαγγελματία, ενώ παρατάθηκαν κατά ένα έτος οι προθεσμίες παραγραφής που έληγαν στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι η εισήγηση του ΝΣΚ ήταν υπέρ της παραγραφής. Ωστόσο, η συνεδρίαση υπ' αριθμ. 25 της 30ής Μαρτίου 2015 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους "έκρινε οριστικά ότι το δικαίωμα του Δημοσίου δεν υπέκυψε σε παραγραφή".

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο επίκουρος Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης, ζήτησε την άρση της ασυλίας του βουλευτή προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση φοροδιαφυγής.

Επιπλέον, έχει αποφανθεί πλέον για την υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, κρίνοντας ότι η υπόθεση δεν έχει παραγραφεί και ο κ. Μητρόπουλος οφείλει να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 375.000 ευρώ.


Πηγή: Έθνος της Κυριακής

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων