Έφηβοι ξυπνάνε τη νύχτα για να τουιτάρουν

Σε βρετανική έρευνα που έγινε από το Ινστιτούτο της Ουαλίας για την
Κοινωνική και Οικονομική Έρευνα συμμετείχαν 412 μαθητές ηλικίας 12 και 13 ετών και 436 μαθητές ηλικίας 14 και 15 ετών και οι ειδικοί τους ρώτησαν πόσο συχνά ξύπναγαν τη νύχτα για να χρησιμοποιήσουν τα κοινωνικά δίκτυα. Σχεδόν όλα τα παιδιά παραδέχτηκαν ότι έχουν κάποια στιγμή έστω ξυπνήσει μέσα στη νύχτα για να μπουν στα κοινωνικά δίκτυα και να ποστάρουν κάτι. Το 20% μάλιστα έχουν τη συνήθεια να ξυπνάνε μέσα στη νύχτα ή τα ξημερώματα για να «μπουν» στα κοινωνικά δίκτυα.
Φαίνεται όμως ότι εξαιτίας αυτής της συνήθειάς τους οι έφηβοι είτε κοιμούνται αργότερα, είτε ξαπλώνουν αργότερα, είτε – ακόμα χειρότερα – διακόπτουν τον ύπνο τους και έτσι επηρεάζεται η ευεξία τους, οι επιδόσεις τους στα μαθήματα και νιώθουν όλη την ημέρα κουρασμένα.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι χρειάζεται να βρεθεί ένας τρόπος για να αποθαρρυνθούν τα παιδιά από το να ξυπνάνε κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας του Facebook ή του tweeter, συνήθεια που φαίνεται να είναι πιο επιβαρυντική από το να κοιμούνται ή να ξαπλώνουν αργότερα (π.χ. μετά τις 12 τα μεσάνυχτα).
vita

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

Σερβία και Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία υπό άκρα μυστικότητα – Αντιδράσεις από ΕΕ και ΗΠΑ

Πώς επιβιώνουν τα ζώδια μετά από ένα χωρισμό...

Εκτός πρίζας...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων