Εφορία: Διπλή δόση φόρου για χιλιάδες πολίτες μέσα στο 2016

Tον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων,
υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε οι σχετικές τεχνικές διαδικασίες και θα έχει ξεπεραστεί ο σκόπελος των δανειστών.
Το ΥΠΟΙΚ επιδίδεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ξεκινήσει εφέτος πιο νωρίς η υποβολή των δηλώσεων, έχει ωστόσο να αντιμετωπίσει και ένα επιπρόσθετο ζήτημα, αυτό των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει λογιστές και φοροτεχνικοί για το ασφαλιστικό.
Βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, νωρίτερα αναμένεται να ξεκινήσει και η καταβολή του φόρου εισοδήματος, και συγκεκριμένα τον Μάιο, αντί τον Ιούλιο όπως ισχύει μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τα σενάρια που ακούγονται, μάλιστα, οι δόσεις δεν θα είναι τρεις ανά δίμηνο όπως ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά θα είναι μηνιαίες και θα "τρέξουν" είτε μέχρι τον Δεκέμβριο (8 δόσεις) είτε μέχρι τον Σεπτέμβριο (5 δόσεις), καθώς όπως αναφέρεται από το ΥΠΟΙΚ πρόθεση είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.
Μια τέτοια διαδικασία, ωστόσο, μάλλον θα δυσκολέψει τα πράγματα για μια μεγάλη μερίδα φορολογούμενων που εξοφλούν τον φόρο εισοδήματος του 2015 σε 12 δόσεις, με πιστωτική κάρτα ή βάσει ρύθμισης. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που οι δόσεις θα γίνουν μηνιαίες, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα κληθούν να καταβάλουν και τον περυσινό φόρο και τον φετινό.
"Διπλή" δόση, τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο -εφόσον υπάρξουν εφέτος 8 μηνιαίες δόσεις- θα κληθούν να καταβάλουν και όσοι έχουν φόρο ακινήτων, οι οποίοι θα πληρώνουν τους μήνες αυτούς και τις αντίστοιχες δόσεις του φόρου ακινήτων.
Υπενθυμίζεται ότι εφέτος οι φορολογούμενοι με εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με "φουσκωμένη" έκτακτη εισφορά, καθώς ισχύουν αυξημένοι συντελεστές. Έτσι, μισθωτοί και συνταξιούχοι με τις παραπάνω αποδοχές θα πληρώσουν τώρα τη διαφορά κρατήσεων του α' 6μήνου 2015, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν "φουσκωμένη" εισφορά για όλο το 2015.
Πηγή: Mega

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων