Δείτε τι κάνει η σοκολάτα στον εγκέφαλό σας

Νέα ευρήματα επιστημονικής έρευνας που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Appetite αποκαλύπτουν,
ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

«Με την εξαίρεση της 'μνήμης εργασίας', η επίδραση που έχει η σοκολάτα στον εγκέφαλο δεν μειώθηκε καθόλου στατιστικά από τα καρδιαγγειακά προβλήματα, τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες», ανέφεραν ο ερευνητές στην έκθεσή τους. Αυτό σημαίνει ότι η θετική επίδραση της σοκολάτας στην εγκεφαλική λειτουργία ισχύει για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως αν ο εγκέφαλος κάποιου επηρεάζεται από άλλους παράγοντες υγείας ή τρόπου ζωής.


Οι επιστήμονες επισήμαναν, ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά της γνωστικής εξασθένησης που έρχεται φυσικά με την πάροδο του χρόνου.

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Υγείας του Λουξεμβούργου και από το πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας και από το πανεπιστήμιο του Maine ανέλυσαν τα στοιχεία της μεγάλης έρευνας Maine-Syracuse Longitudinal Study (MSLS, που εξέτασε τις διατροφικές συνήθειες σχεδόν 1.000 κατοίκων στην περιοχή Συρακούσες της Νέα Υόρκης.

Οι συμμετέχοντες έφεραν εις πέρας διάφορα τεστ που είχαν σχεδιαστεί ειδικά για τη μέτρηση ενός ευρέος φάσματος γνωστικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της Οπτικο-Χωρικής Μνήμης και Οργάνωσης, της Μνήμης Εργασίας, της Σάρωσης και Παρακολούθησης και της Αφηρημένης Σκέψης.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η συχνή κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με βελτιωμένη γνωστική απόδοση «ανεξάρτητα από άλλες διατροφικές συνήθειες», σύμφωνα με τους ερευνητές. http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Η επισιτιστική κρίση είναι ήδη εδώ...

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Αδιανόητο: Φοιτήτρια πήγε να καταγγείλει βιασμό, την έδιωξαν και κατέληξε... ξυλοκοπημένη και... κατηγορούμενη

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων