Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανοίγουν τα Τέμπη, αποχωρούν οι αγρότες

Συντεταγμένη αποχώρηση από το μπλόκο των Τεμπών αποφάσισαν για σήμερα το πρωί στις 11 οι αγρότες κατά τη χθεσινή
συνεδρίασή τους. Αποτιμώντας τις 37 ημέρες του αγώνα τους, αποφάσισαν να αποχωρήσουν προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι θα τους βρει μπροστά της εφόσον δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους της συντονιστικής Επιτροπής, Παναγιώτη Καλογιάννη, η κυβέρνηση θέλει να «τελειώσει» τον αγροτικό κόσμο αλλά στη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας με τον πρωθυπουργό κατέστησαν σαφές ότι δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με τον αγροτικό κόσμο.
Ωστόσο εκτίμησε ότι υπήρξαν οφέλη από τον αγώνα, τα οποία συνόψισε ως εξής:
«Πήραμε τα 9.500 αφορολόγητο. Καταφέραμε να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Πήραμε παράταση ως προς την αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ μέχρι το 2021 και πιο ομαλή μετάβαση. Πήραμε 5% κάτω από τις εισφορές που υπολόγιζε να βάλει η κυβέρνηση. Εξασφαλίσαμε πιο ομαλή φορολόγηση ώς το 2021 και 4 μονάδες κάτω από τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, και εξασφαλίσαμε επίσης τη ρύθμιση επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για τα αρδευτικά, όπως και τη ρύθμιση δανείων των αγροτών ώστε να δικαιούνται όλοι οι αγρότες «κάρτα αγρότη».
Τα προβλήματα των αγροτών, είπε ο Π. Καλογιάννης, είναι πολύ μεγάλα όσον αφορά την προσπάθεια που καταβάλουν να παράξουν και στην πορεία η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της, εφόσον δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
«Να είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι στην ψήφιση των νομοσχεδίων θα είμαστε παρόντες» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

Ραντεβού στο Κιλελέρ

Πρόσκληση προς τους συναδέλφους τους από άλλα μπλόκα για κοινό εορτασμό της επετείου του Κιλελέρ την Κυριακή αλλά και την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους ήταν το αποτέλεσμα της συνέλευσης των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας.
Στην ανακοίνωσή τους, οι αγρότες της Νίκαιας δηλώνουν ότι παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα και υπενθυμίζουν ότι είναι ήδη πάνω από 40 μερόνυχτα στα μπλόκα, παλεύοντας να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν «τα εξοντωτικά μέτρα και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης των “δανειστών” και των κάθε είδους συνεταίρων της».
Σημειώνουν ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να ικανοποιήσουν ορισμένα από τα αιτήματά τους, όπως αυτά που αφορούν το ατομικό αφορολόγητο 9.500 ευρώ, τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, τα «κόκκινα δάνεια» και τα «αγροτοδικεία». 
Ωστόσο δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν έως να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα.
Επίσης, σύμφωνα με το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου, Ρίζο Μαρούδα, την Κυριακή στο Κιλελέρ, θα λάβουν όλοι μαζί τις αποφάσεις τους για την πορεία του αγώνα.

 

Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδος, με ολιγόωρους αποκλεισμούς εθνικών οδών.
Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις τους, ανακοίνωσαν ότι «αναμένουμε από την κυβέρνηση την ανακοίνωση του συνόλου των δεσμεύσεων και των προτάσεων που συζητήθηκαν στην συνάντηση της Πέμπτης στο μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεων».

Τριφυλία: Εξετάζουν νέες μορφές αγώνα

Οι αγρότες της Τριφυλίας αποχώρησαν χθες συντεταγμένα από το μπλόκο στον κόμβο του Καλού Νερού, όπως είχαν αποφασίσει την περασμένη Τετάρτη σε συνέλευσή τους στους Γαργαλιάνους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών, Νίκο Σινάνη, αυτό δεν σημαίνει «ότι εγκαταλείπουμε τους αγώνες. Σήμερα θα συνέλθει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή, ώστε να καθορίσουμε τις νέες μορφές αγώνα, όπως καταλήψεις δημόσιων κτιρίων κ.ά.».http://www.efsyn.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)  1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα) Αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.