Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Κοτόπουλο αλά ιταλικά

Υλικά:

• 1 σάλτσα Knorr για ζυμαρικά Bolognese

• 300 ml νερό
• 8 μικρά κομμάτια στήθος κοτόπουλου ή μπούτι
• 2 κ. σ. Βιτάμ Culinesse
• 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό τμήμα)
• 400 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο
• 100 γρ. πράσινες ή μαύρες ελιές
• 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό
• Τριμμένο φρέσκο πιπέρι
• 2 κουτ. σούπας γιαούρτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με τη μία κουταλιά της σούπας Βιτάμ Culinesse. Όταν το κοτόπουλο ροδίσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
2. Ζεσταίνουμε μία ακόμη κουταλιά της σούπας Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε το πράσο έως ότου μαλακώσει. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις ψιλοκομμένες τομάτες, το νερό και τη σάλτσα Bolognese και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά.
3. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει. Τότε, προσθέτουμε τις ελιές και τον μαϊντανό.
4. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι γαρνίροντάς το με λίγο επιπλέον φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Μία συνταγή της Knorr http://www.govastileto.gr/