Σακοράφα: Το διεθνές περιβάλλον θυμίζει την περίοδο πριν από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους

Παταγώδη αποτυχία της ευρωπαϊκής διπλωματίας, αλλά και σοβαρή απειλή για την ευρύτερη περιοχή, θεωρεί η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα
την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.
«Μια απειλή καμουφλαρισμένη από τον εξής παραλογισμό: το ΝΑΤΟ αποφάσισε να περιπολεί στο Αιγαίο ώστε να εμποδίζει πρόσφυγες, που επιχειρούν να πάνε από το ένα μέλος του ΝΑΤΟ σε άλλο. Πρόσφυγες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους που βομβαρδίζεται από βασικά μέλη του ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα τα μείζονα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ενώ εκτίμησε ότι το εκρηκτικό διεθνές περιβάλλον θυμίζει ευθέως την περίοδο πριν από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.
«Ο πόλεμος μαίνεται και μάλιστα κλιμακώνεται στην ευρύτερη περιοχή μας. Η Ευρώπη ξαναγεμίζει βάσεις, η Μεσόγειος αφού έγινε πρώτα νεκροταφείο, τώρα γίνεται πεδίο περιπολιών, η Κύπρος χρόνια διχοτομημένη, η Παλαιστίνη χρόνια υπό κατοχή, η Συρία ισοπεδωμένη, η Μέση Ανατολή αποσταθεροποιημένη, η Τουρκία σε ρόλο εκβιαστή αναιρεί τις συμφωνίες σχετικά με τους πρόσφυγες, προβάλλοντας μάλιστα και αξιώσεις σε βάρος ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και η Νότια Ευρώπη οικονομικά καθημαγμένη», περιέγραψε την κατάσταση η ελληνίδα ευρωβουλευτής και τόνισε: «Σε αυτή τη συγκυρία έρχεται το ΝΑΤΟ, το οποίο μετά την εγκληματική του αποτυχία σε Γεωργία και Ουκρανία, μετά από τις εμπλοκές που έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, στόχο έχει να "ελέγξει" με τη σειρά του τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».
Η Σοφία Σακοράφα αναφέρθηκε και στη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς την αόριστη και πλήρως αναντίστοιχη με τη σοβαρότητα των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Συρία εδώ και 6 χρόνια».
Τέλος, έκανε λόγο για απαράδεκτη απαίτηση του ΝΑΤΟ για αύξηση των δαπανών στο 2% του ΑΕΠ, «τη στιγμή που στην Ελλάδα κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, που ο ελληνικός λαός υποφέρει, που οι λαοί της Ευρώπης πλήττονται ήδη από σκληρά προγράμματα λιτότητας». http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη...

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων