Τα εγγόνια κάνουν καλό στην υγεία

Όταν οι γονείς γίνονται παππούδες και γιαγιάδες, ξανανιώνουν. Γιατί τα εγγόνια δεν είναι απλά η χαρά της
ζωής αλλά και μια ισχυρή «ασπίδα προστασίας» απέναντι σε διάφορες ασθένειες, αφού η φροντίδα τους έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία του παππού και της γιαγιάς!
Μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης Alzheimer. Σύμφωνα μάλιστα με μια έρευνα του 2014 από το Women's Health Aging Project στην Australia διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που φρόντιζαν τα εγγόνια τους είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν Alzheimer ή άλλες διανοητικές διαταραχές. Η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που πρόσεχαν το εγγονάκι τους για τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα βρίσκονταν στην καλύτερη διανοητική κατάσταση. Η καθημερινή ωστόσο φροντίδα είχε αντίθετα αποτελέσματα, επομένως οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ιδανικό είναι να προσέχουν το εγγονάκι τους μέχρι από 4 φορές την εβδομάδα.
Βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, ο ποιοτικός χρόνος με τα εγγόνια δεν φροντίζει μόνο την διανοητική υγεία αλλά και τη φυσική κατάσταση του παππού ή της γιαγιάς. Η συχνή επαφή με το παιδί (το να πιάνουν αγκαλιά ή να του κρατούν το χέρι) ενισχύει το ανοσοποιητικό συντελώντας στην αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων. Το άγγιγμα όμως έχει και θεραπευτικές ιδιότητες: συμβάλλει στην παραγωγή της ορμόνης της αγάπης, της οξυτοκίνης, η οποία μειώνει τα επίπεδα του άγχους.
Συμβάλλουν στην καλή φυσική κατάσταση. Τα παιδιά έχουν τόση ενέργεια που είναι λογικό ο παππούς ή η γιαγιά που τα προσέχει να παραμένουν δραστήριοι. Οι βόλτες αλλά και οι δραστηριότητες που απολαμβάνουν παρέα – από το απλό παιχνίδι μέχρι την κηπουρική – δίνουν την ευκαιρία για άσκηση, ακόμα κι αν αυτή είναι ήπιας μορφής.http://www.altsantiri.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Η επισιτιστική κρίση είναι ήδη εδώ...

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Αδιανόητο: Φοιτήτρια πήγε να καταγγείλει βιασμό, την έδιωξαν και κατέληξε... ξυλοκοπημένη και... κατηγορούμενη

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων