Κοκκινιστοί λουκουμάδες με φέτα

Υλικά:

• 650 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 30 γρ. μαγιά νωπή
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
• 400ml ξανθιάς μπύρας
• 500 γρ. κέτσαπ Hellmann’s με Stevia
• 200 γρ. φέτα τριμμένη
• 4 κουτ. σούπας ελιές κομμένες σε ροδέλες
• 1 ½ κουτ. σούπας ψιλοκομμένη κάπαρη
• 1 λίτρο ηλιέλαιο η ελαιόλαδο για το τηγάνισμα τους

Εκτέλεση:

1. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το αλάτι
2.  Σε ένα μικρό σκεύος ρίξτε 1/3 της μπύρας και θερμάνετε την ελαφρά και λιώστε την μαγιά
3.  Στη συνέχεια προσθέστε την χλιαρή μπύρα και την υπόλοιπη ποσότητα της μπύρας και ανακατέψτε ελαφρά για λίγο.
4. Τέλος, προσθέστε την μίση κέτσαπ Hellmann’s με Stevia και συνεχίζετε το ανακάτεμα έως ότου αλλάξει χρώμα η ζύμη και σφίξει ελαφρά
5. Βάζετε τη ζύμη σε χλιαρό μέρος για 30 λεπτά για να ξεκουραστεί και να αυξήσει τον όγκο της .
6. Όταν αυξήσει των όγκο της μετά από 30 λεπτά ,προσθέστε την τριμμένη φέτα, τις ελιές και την κάπαρη αφού πρώτα τα έχετε αλευρώσει ελαφρά.
7. Ζυμώστε ελαφρά πάλι όλα τα υλικά και σταδιακά προσθέστε την υπόλοιπη ποσότητα της κέτσαπ και ζυμώστε ελαφρά μέχρι να γίνει κολλώδες και ελαφρά ρευστή η ζύμη
8.Έχετε βάλει ένα σκεύος με λάδι να ζεσταίνεται καλά. Κόψτε και αλευρώστε τις μεριδούλες και ρίχτε τις στο καυτό λάδι και τηγανίζετε έως ότου ροδίσουν.
9. Στη συνέχεια τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί
10. Σερβίρετε σε πιάτο ή πιατέλα με λίγη κέτσαπ από πάνω η τοποθετήστε τις σε πιάτο με φρεσκοκομμένη ροκά .Προαιρετικά εάν θέλουμε τις πουδράρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Μία συνταγή της Hellmann’s http://www.govastileto.gr