Φτιάξτε πατάτες φούρνου με μπέικον

Υλικά
10 μέτριες σε μέγεθος πατάτες
200 ml ελαιόλαδο

200 gr. μπέικον
3 σκελίδες σκόρδο (με τις φλούδες) ελαφρά πατημένες
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
πάπρικα
50 γρ. παρμεζάνα Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πατάτες και βράστε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Αφαιρέστε το νερό  και ξαναβάλτε τις πατάτες στην κατσαρόλα στην οποία έχετε βάλει το ελαιόλαδο να κάψει ελαφρά και αφήστε τες  μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές. Λίγο πριν τις βγάλετε από την κατσαρόλα προσθέστε και τις σκελίδες σκόρδου. Μειώστε τη θερμοκρασία. Προσοχή όμως να μην σας μαυρίσει το σκόρδο και πικρίσει. Αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρά και χαράξτε σε φέτες χωρίς όμως να τις κόψετε εντελώς. Κόψτε το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια και γεμίστε με αυτά τις χαραμάδες. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα πυρέξ, περιχύστε με το λάδι της κατσαρόλας και νερό, πασπαλίστε με αλάτι, ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Οι πατάτες φούρνου θα είναι έτοιμες όταν είναι ροδοκόκκινές, και το μπέικον τραγανό. Βγάλτε από τον φούρνο και πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα.http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων