ΕΚΛΠΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΣΑ...

Το διάστημα αποτελεί τον επόμενο στόχο της ανθρωπότητας. Το τελευταίο σύνορο, όπως είχε ειπωθεί εύστοχα ...

σε πασίγνωστη σειρά επιστημονικής φαντασίας. Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια, αλλά και εντυπωσιακά φαινόμενα στη «γειτονιά μας», το ηλιακό σύστημα, είναι ο πλανήτης Κρόνος και οι δακτύλιοι που τον περιβάλλουν.

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μία από τις τελευταίες φωτογραφίες που «τράβηξαν» τα τηλεσκόπια. Μία εκπληκτική συγκυρία, στην οποία «απαθανατίστηκαν» τα τρία φεγγάρια του εκπληκτικού αυτού γίγαντα πλανήτη, στο ίδιο «κάδρο».

Η Τηθύς, ο Εγκέλαδος και ο Μίμας, τα φεγγάρια του Κρόνου, φρόντισαν να μας χαρίσουν μία σπάνια φωτογραφία, καθώς περνούσαν όλα μαζί κοντά από τους δακτυλίους.

Η Τηθύς, με περίμετρο 1.062 χιλιόμετρα, με τον Εγκέλαδο, περιμέτρου 504 χιλιομέτρων, διακρίνονται στο κέντρο, με τον Μίμα, περιμέτρου 396 χιλιομέτρων, διακρίνεται αριστερά του Εγκέλαδου. Η φωτογραφία ελήφθη από το διαστημόπλοιο Κασίνι, τον Δεκέμβριο του 2015. http://fimotro.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων