Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Κανταΐφι αλμυρό

Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό κανταΐφι από το παραδοσιακό σιροπιαστό σας προτείνουμε να φτιάξετε με αλμυρά υλικά. Με τρία διαφορετικά τυριά,
πιπεριά Φλωρίνης και άλλα υλικά που θα προσθέσετε στη συνταγή σας θα έχετε φτιάξει ένα νόστιμο γεύμα.

Yλικά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
200 γρ. γκούντα τριμμένο
200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
200 γρ. φέτα τριμμένη
2 αβγά χτυπημένα
1/2 φλ.  γάλα
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
2 κ.γ. τριμμένο δυόσμο
1/2 φλ. καλό ελαιόλαδο
1/2 βούτυρο

Εκτέλεση
    Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά με τις πιπεριές και το δυόσμο
    Απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί το μισό κανταΐφι και από επάνω τη γέμιση
    Προσθέτετε και το υπόλοιπο κανταΐφι από επάνω
    Χαράξτε σε μικρά κομμάτια και ρίχνετε τα αβγά χτυπημένα στο γάλα
    Προσθέτετε στο τέλος το υπόλοιπο βούτυρο
    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο - πάνω κάτω- μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι
    Βγάζετε το ταψί από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!
flowmagazine.gr