Σπήλαιο Καστανιάς: Ένα εξαίρετο μνημείο της λακωνικής φύσης

Η χερσόνησος του Μαλέα, που καταλαμβάνει το νοτιοανατολικό τμήμα της Λακωνίας, είναι ένας τόπος ξεχωριστής ομορφιάς.
Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τα παραδοσιακά χωριά, οι γραφικές ακρογιαλιές, το πυκνό δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών, η περιοχή του θρυλικού Καβο-Μαλιά, με το απολιθωμένο φοινικόδασος και το «Μικρό Άγιο Όρος» της Πελοποννήσου,
συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό περιβάλλον.
Ανατολικά της Νεάπολης, του μεγαλύτερου οικιστικού κέντρου της ευρύτερης περιοχής του Μαλέα, που είναι γνωστή και με την ονομασία Βάτικα, βρίσκεται η Καστανιά, ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά.
Σε μικρή απόσταση από το χωριό οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν το σπήλαιο Καστανιάς, ένα από τα σημαντικότερα του ελλαδικού χώρου.
Χρειάστηκε να παρέλθουν εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθεί ο εντυπωσιακός λιθωματικός διάκοσμος του σπηλαίου, με την εξαιρετική ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων.
Οι επισκέπτες του σπηλαίου έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν μια απόσταση 500 μέτρων, προκειμένου να θαυμάσουν τον πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο.
Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το σπήλαιο (λειτουργεί αναψυκτήριο και διατίθεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων) πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.
Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κάθε μία ώρα, με πρώτη ξενάγηση στις 10:30 π.μ. και τελευταία στις 5:30 μ.μ.      www.in.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων