Κοκκινιστό μοσχάρι της γιαγιάς με τηγανητές πατάτες

Υλικά (για 6 μερίδες)
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, χωρίς κόκαλο (κατά προτίμηση σπάλα)
8 πατάτες
2 ξερά κρεμμύδια
4 ώριμες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
5-6 άσπαστους κόκκους μαύρο πιπέρι
4 ποτήρια νερό
3/4 φλ. ελαιόλαδο και 1/2 φλ. ακόμη για το τηγάνισμα
2 φύλλα δάφνης
3 καρφάκια γαρίφαλο
ΑλάτιΚόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια, περίπου 5 εκ., και το ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες αφού πρώτα τις βουτήξουμε για 15 δεύτερα σε ζεματιστό νερό και αμέσως μετά σε παγωμένο. Τις ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις κρατάμε σε λεκάνη με νερό.
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κρέας μαζί με το νερό. Οταν αρχίσει ο βρασμός, αφαιρούμε με μια ρηχή κουτάλα τους αφρούς. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα μπαχαρικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Υστερα από μισή ώρα προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα.
Στραγγίζουμε από τα νερά τις πατάτες, τις σκουπίζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν τις προσθέτουμε μέσα στο κρέας, πασπαλίζουμε με αλάτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη στη φωτιά για να ρουφήξουν οι πατάτες το ζουμί και να χυλώσει η σάλτσα.               www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων