Προπομπός κρίσης το ράλι του χρυσού;...

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού εν μέσω προσδοκιών ότι...

η ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου ως ασφαλής επένδυση θα το
οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη.

Η τιμή της ουγγιάς άγγιξε τα 1.387,17 ευρώ, εξέλιξη που αποδίδεται στις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με αναλυτές ο χρυσός ενδέχεται να ισχυροποιηθεί, καθώς οι επενδυτές ψάχνουν προστασία έναντι της επερχόμενης ύφεσης της διεθνούς οικονομίας.

Η Fed μείωσε το κόστος δανεισμού των ΗΠΑ εφέτος, καθιστώντας τους χρεωστικούς τίτλους που δεν έχουν επιτόκιο πιο ανταγωνιστικούς, και βοηθώντας στη διατήρηση του ράλι πολυτίμων μετάλλων στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013.

Η άνοδος στις τιμές του χρυσού σχετίζεται και με την υψηλή ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο στην Κίνα. Η Κίνα χαρακτηρίζεται «αχόρταγη» για χρυσό και η εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ έχει αυξήσει τη ζήτηση.

Η πορεία ανόδου του χρυσού ξεκίνησε το 1999, όταν κέρδιζε σχεδόν 100 δολάρια ανά έτος, σταθερά. Ως ακριβό επενδυτικό εργαλείο ο χρυσός παρέχει μεν ασφάλεια στον κάτοχό του, αλλά χωρίς τις αποδόσεις που διαθέτει ο κάτοχος μετοχών ή ομολόγων.

Σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος αγοράζει τη χρυσή λίρα από ιδιώτες στα 313,19 ευρώ και την πουλά στα 377,61 ευρώ, επίπεδα που αποτελούν ιστορικό υψηλό...

cnn.gr