Υλικά
- 6 μπουτάκια κοτόπουλου με κόκαλα
- 1 κ. σ. πάπρικα
- 3 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- Αλάτι, για γεύση
- Πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
Βήμα 1Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μπολ αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε με την πάπρικα.Βήμα 2Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια- υψηλή θερμοκρασία.Βήμα 3Σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, τοποθετήστε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.Βήμα 4Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο ίδιο σκεύος, προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί και μετά προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και ανακατέψτε.Βήμα 5Αφήστε να πάρει μια βράση και μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.Βήμα 6Προσθέστε το σπανάκι, και σιγοβράστε έως ότου το σπανάκι μαραθεί και η σάλτσα πήξει.Βήμα 7Προσθέστε το κοτόπουλο στο σκεύος και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. www.newsbeast.gr