Γιατί πρέπει να φοράμε λουράκι στο σκύλο μας στους δημόσιους χώρους...

Η βόλτα χωρίς λουρί είναι μια κακή συνήθεια που μπορεί να αποβεί μοιραία μέσα σε μια «κακή στιγμή». Κάθε χρόνο εκατοντάδες σκύλοι χάνονται, τραυματίζονται και σκοτώνονται εξαιτίας της ανευθυνότητας ή της λανθασμένης αντίληψης των ιδιοκτητών τους.

Για αυτό το λουρί στη βόλτα με τον σκύλο είναι απαραίτητο.

Δείτε μερικούς λόγους που θα σας κάνουν να μην ξαναβγείτε βόλτα με τον σκύλο σας χωρίς το λουρί του:

1. Πολλά σκυλιά υποφέρουν από φοβία στους δυνατούς θορύβους. Έτσι, ένας και μόνο ξαφνικός θόρυβος μπορεί να κάνει το σκύλο σου να αρχίσει να συμπεριφέρεται παράλογα, ωθώντας τον π.χ. ακόμα και να πεταχτεί στη μέση του δρόμου.

2. Κάποιοι άνθρωποι δεν νιώθουν άνετα όταν τους πλησιάζει ένας σκύλος. Είτε γιατί φοβούνται τους σκύλους είτε επειδή υποφέρουν από κάποια αλλεργία, στο δρόμο σου θα συναντήσεις πολλούς περαστικούς που αποφεύγουν τα σκυλιά. Οφείλεις λοιπόν να σεβαστείς την επιθυμία τους να κρατήσεις το τετράποδό σου μακριά τους, ακόμα κι αν εσύ ξέρεις ότι είναι ιδιαίτερα φιλικό.   3. Πολλά σκυλιά αποφασίζουν να κυνηγήσουν στα ξαφνικά ένα «θήραμα». Ακόμα και ένας υπάκουος και εκπαιδευμένος σκύλος ίσως αποφασίσει σε ανύποπτο χρόνο να κυνηγήσει μια γάτα, ένα σμήνος από περιστέρια ή ένα άλλο, αδέσποτο σκυλί, έστω και για παιχνίδι, ξεφεύγοντας έτσι εντελώς από τον έλεγχο σου και, με λίγη ατυχία, από τα μάτια σου.         www.govastileto.gr