Vegan παγωτό σάντουιτς από τον Δημήτρη Μακρυνιωτη


Υλικά για τα μπισκότα 

130 γρ. Φυστικοβούτυρο
210 γρ. ζάχαρη καρύδας
10 γρ. λιναρόσπορος
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γ μπεικιν πάουντερ
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.γ κανέλα


50 ml νερό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Παγωτό  vegan

Εκτέλεση

Σε ένα μούλτι, τρίβουμε τον λιναρόσπορο, όσο πιο πολύ μπορούμε, μέχρι να γίνει σχεδόν
σκόνη και αμέσως μετά το αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ.

Έπειτα, σε ένα μπρικάκι, ζεσταίνουμε το νερό και αφού βράσει το αδειάζουμε στο μπολάκι με τον λιναρόσπορο, ανακατεύοντας καλά.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το φυστικοβούτυρο με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα, για δυο λεπτά μέχρι να
γίνει ένα μείγμα.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε το μείγμα με το λιναρόσπορο, που έχει κρυώσει
ελαφρώς, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να το πάρει το μείγμα μας.

Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν ένα ζυμαράκι.
Όταν το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο
ψυγείο για μισή ώρα.

Αφού κρυώσει, φτιάχνουμε περίπου 10 μπαλάκια στο ίδιο μέγεθος και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, πιέζοντάς τα ελαφρώς με το χέρι για να απλώσουν λίγο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 160-170 βαθμούς, στον αέρα, για 10 λεπτά.

Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, βάζουμε σε ένα μια μπάλα παγωτό  vegan και το κλείνουμε από πάνω με ένα δεύτερο.  www.govastileto.gr